Hesekê’nin batısındaki ilerleşini sürdüren YPG savaşçıları, Hesekê ile Şeddad kasabası arasındaki yolda yer alan bir köprüyü control altına aldı.

 

ANHA muhabirlerinin operasyon bölgesinden aktardığı bilgilere göre; Hesekê kentindeki mahallelerden çeteleri püskürten YPG/YPJ güçleri Hesekê’nin batısına doğru ilerlemeye başladı. Bu ilerleyiş çerçevesinde dün gece alandaki çete gruplarına yönelik operasyon düzenleyen YPG savaşçıları, şiddetli çatışmalar ardından Hesekê’nin güneybatısında, Şeddad kasabasına giden yol üzerindeki bir köprüyü çetelerden temizleyerek denetim altına aldı.

 

Şiddetli çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülürken bir çete cenazesi, üzerindeki raxtı ve silahıyla birlikte savaşçıların eline geçti.

 

24 haziran’dan bu yana Hesekê’ye saldıran çeteler Neşwa Şerqî ve Lêliyê mahallelerinden sonra YPG denetimindeki Ezîziyê mahallesine de saldırmış, ancak şiddetli çatışmalar sonunda çeteler mahalleden sökülüp atılmıştı. Kentte YPG güçlerinin yanında Asayiş, Sutoro, Özsavunma güçleri ve Gençlik Birliği de mahallelerde iç güvenliği sağlıyor.

Öte yanda ypg ve ypj büyü bir kararlıkla ilerlemeye devam ediyor