Dr. Yetim; Siverek’te 2 milyon TL yatırım tutarında bir lavanta yağı üretme tesisinin hayata geçirileceğini söyleyerek lavanta bitkisi üretimine de %55 hibe sağladıklarını belirtti.

İlk dikim esnasında can suyu haricinde su istemeyen lavanta, üreticilerin kullanımını terk ettiği veya uzun süredir kullanılmayan susuz veya sulama imkanı kısıtlı, eğimli, toprak yapısı iyi olmayan hatta hiçbir şey yetiştirilemeyen kıraç arazilerde bile çok iyi sonuç veriyor.

Dr. Yetim; uçucu yağı kozmetik ve parfüm sanayinde yaygın olarak kullanılan lavantanın güzel kokusu nedeniyle  de sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve ağrı kesici, sakinleştirici, uykusuzluk giderici özellikleriyle de aromaterapide kullanılabildiğini ifade ederek lavanta işleme tesisinin kurulması ile  Siverek’te lavanta yetiştiriciliğinin de yaygınlaşacağını ifade etti.

Lavanta bahçelerinin oluşturduğu kartpostallık görüntülerle turizme de büyük katkı sağladığını söyleyen Dr. Yetim, yatırımcı Neslihan Özaydın’a başarılar diledi.