Türkiye’nin batısına çalışmaya giden Kobani halkının döneceğini kaydeden Abdullah Çiftçi, 35 bin kişilik kampın sonbaharda dolacağını sözlerine ekledi.

 

 Kobanili çocuklar ise kamptan sıkıldıklarını, bir an önce Kobani’deki evlerine dönmek istediklerini söylüyor. Kamptaki öğrenci sayısı 6000.

Öte yanda Suruç İlçe kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suruç Çadır kentte bulunan Suriyeli misafirler için, mübarek Ramazan ayınında yaklaşması münasebetiyle hayırsever işadamları ile irtibat kurarak yardım kampanyası başlattı ve sonuçları da alınmaya başlandı.

Yaklaşık 10 bin koli gıda yardımı çadır kentte bulunan Suriyeli misafirlere bizzat Kaymakam Abdullah Çiftçi nin de katılımıyla dağıtılmaya başladı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi Yaklaşık 10 bin koli gıda yardımı çadır kentte bulunan Suriyeli misafirlere dağıtılmaya başladı.

 Bir şehri andıran büyük kampın 15 mahallesi var. Kampta toplam 7000 aile çadırı var. Kampta kalan yaklaşık 4000 kişi kamp dışında başta tarım olmak üzere çeşitli günlük işlerde çalışıyor.

 

Suruç Kaymakamlığı’nın verilerine göre, son IŞİD saldırıları öncesi Kobani’ye ortalama her gün 1000 kişi dönerken, saldırılar sonrası ilk günler dönüşler neredeyse hiç olmadı. Son birkaç gündür ise her gün yaklaşık 400 kişi Kobani’ye dönüyor.

 

Rûdaw’a konuşan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ‘’Son saldırılar ciddi bir travma oluşturdu. Kobani’den de bu tarafa geçmek isteyen çok sayıda kişi var, fakat herkesi bırakırsak şehirde kimse kalmaz. Hasta olan, özel bir mazereti olan kişileri alıyoruz. Diğer kişileri almamaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

 

Şanlıurfa’nın Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi Yaklaşık 10 bin koli gıda yardımı çadır kentte bulunan Suriyeli misafirlere dağıtılmaya başladı.