HDP Şanlıurfa Milletvekili AYHAN Passoligi Meclise Taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim AYHAN Passoligin İçin soru önerge verdi sordu

1029 kez okundu.
HDP Şanlıurfa Milletvekili AYHAN Passoligi Meclise Taşıdı Advert

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim AYHAN Passoligin İçin soru önerge verdi sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ tarafından Anayasanın 96. İçtüzüğün 99. maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 İbrahim AYHAN HDP Şanlıurfa Milletvekili

Passolig, diğer adıyla elektronik bilet sistemi (e-bilet) 14 Nisan 2014 tarihinde 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun ile uygulamaya alındı.

Elektronik bilet sistemi ile sporda şiddet olaylarını azalması, insanların küfür ve şiddetin olmadığı tribünlerde karşılaşmaları seyredebilmesi, biletsiz taraftarlarının giriş yapmasının önlenmesi, çocuk ve kadınların daha çok stadyumlara gelmesinin sağlanması, olumsuz tezahürata sebep olan bireylerin tespit edilmesi, karaborsa bilet satışını engellemek gibi hususlar nedeniyle çıkarıldığı ifade edilmektedir.

 

Bu bağlamda;

1.         Passolig kaç yıllığına hangi firmaya ihale dilmiştir? Bu firmanın AKP ile yakınlık ilişkisi olduğu iddiası doğru mudur?

2.         Passolig kart sahibi olmak için (Aktifbank’ın) müşterisi olma zorunluluğu bulunmakta mıdır? Şayet bulunmakta ise bu zorunluluk ayrıca bir hukuksuzluğun meydana gelmesine sebebiyet oluşturmaz mı?

3.         Passolig kart sahibi olmak için kart başı kaç kalemde taraftarlardan kesinti yapılmaktadır? Bu kalemlerde yapılan kesintilerin nedenleri nelerdir? Bu kesintilerin taraftarları mağdur ettiği yönündeki iddialara yönelik bakanlığınızın herhangi bir görüşü ve girişimi olmuş mudur?

4.         Passolig yasasının yürürlüğe girmesiyle şiddet, küfür vb. olumsuzluklar önceki uygulamaya oranla bir düşüş eğilimi göstermiş midir? Bakanlığınızın buna dönük istatistiki verileri bulunmakta mıdır?

5.         Passolig yasasının yürürlüğe girmesiyle kadın taraftarların stadyumlarda maç izleme oranında önceki uygulamaya göre bir artış var mıdır? Varsa bu oranın yüzdelik artışı nedir?

6.         Bu uygulama hangi ülke ve ülkeler örnek alınarak hayata geçirilmiştir? Başka hangi ülkelerde bu uygulama bulunmaktadır? Bu uygulamalarda sonradan vaz geçen ülke bulunmakta mıdır?

7.         Passolig uygulamasıyla taraftarların stadyumlara gelişlerinde oransal olarak önceki uygulamaya göre bir atış gözlemlenmiş midir? Yüzdelik artış oranı kaçtır?

8.         Passolig kartını alanın fişlendiği iddiası doğru mudur?

9.         Passolig uygulamasını kabul etmeyen kulüpler var mıdır? Passoli’de elde dilen gelir kulüplere hangi oranlarda ve nasıl pay edilmektedir.

10.       Passolig uygulamasının kaldırılması binlerce taraftarın beklentisidir. 2015 – 2016 lig sezonunda bu uygulamayı sürdürecek misiniz? Yoksa önceki gibi kağıt bilet uygulaması bakanlığınızın gündeminde bulunmakta mıdır? 

 

 

siyaset urfa haber HDP Şanlıurfa Milletvekili AYHAN Passoligi Meclise Taşıdı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum