STK’LAR ELEKTRİK KONUSUNDA SINIFTA KALMIŞTIR...

Ankara'da Ak Parti Genel Merkez'de temaslarda bulunan ve Şanlıurfa'ya yeni Kabinede Bakanlık verilmesi için kulis yapan Şanlıurfa'da faal olan STK'lara Şanlıurfa esnafları ve Çiftçileri madem bu kadar etkiliydiniz neden şimdiye kadar kangren haline gelen Şanlıurfa'nın elektrik kesintilerini dile getrimediniz yada yetkililere iletmediniz diyerek ''Bu ne turşu bu ne lahana''diyerek tepki göstrediler.

2522 kez okundu.
STK’LAR ELEKTRİK KONUSUNDA SINIFTA KALMIŞTIR... Advert

 Yeni kabinede Şanlıurfa’ya bakan verilmeyeceğini öğrenen Şanlıurfa’da bulunan bazı STK’lar Şanlıurfa  Milletvekili Faruk Çelik’in yeni kabinede  bakan olmayacağını anlayan STK’lar, bugün Ankara’nın yolunu tuttu. SK’ların amacı , Faruk Çelik ‘i Bakan olarak yeni kabinede tutmak.Bunun için Ankara’da bazı temaslarda bulunan STK başkanlarına çiftçi ve esnaf’tan madem bu kadar etkilisiniz neden şimdiye kadar Şanlıurfa’nın elektrik kesintilerini Ankara’ya taşımadınız? Diye tepkiler geldi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in bakanlıktan ayrılacağı haberleri Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) harekete geçirdi. STK’lar, Faruk Çelik’in yeni kabineye de bakan olarak girmesi için Ankara’ya gitti. İlk olarak Bakan Faruk Çelik ile görüşecek olan STK’lar, daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu’yu ziyaret edecek …

Şanlıurfa’nın sınır kenti olması ve Suriye iç savaşında en fazla göçü alan iller arasında yer almasından dolayı bir bakana ihtiyacı olduğu düşünülüyor.

Şanlıurfa Bakansız kalmasın diye Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Lokantacılar, Şıracılar Derneği’nin de aralarında bulunduğu ve başı çeken   STK’lar, bugün Ankara’da kulislerde bulunacak. STK’lara bazı Ak Partili ilçe başkanları da destek verdiği ve onlarla beraber Ankara’ya gittiği öğrenildi.

STK’LAR ELEKTRİK KONUSUNDA SINIFTA KALMIŞTIR...

Urfagaphaber.com haber sitemize çıklamada bulunan mağdur çiftçi Mehmet Turan:''Şanlıurfa’daki mevcut olan 58 STK temsilcileri  bünyesinde  temsil ettiği üyelerilerin hakkını  her şeyden önce başata  Şanlıurfa’nın hakkını temsil etmek  hususunda hiçbir gayret içinde olmadıkları sanki ağalık sistemi gibi ‘Modern ağa’üyelerinin çıkarından ziyade kendi koltuk sevdalarının haricinde hiçbir olay kendilerini ilgi alanlarında olmadığını sanıyorlar.Konuşmaları gereken yerde konuşmıyorlar.İş siyaset veya koltuk meselesi olmuş olsa o konuda uzman kesilirler bir yarış halinde peş peşe medyaya açıklamalarda bulunurlar.İş Şanlıurfa'nın elektrik meselesi olunca orda susarlar.Şanlıurfa’yı yıllarca geri götüren ve her zaman yanıbaşımızdaki Antep’i bize örnek olarak anlatan ağalar kusura bakmasın gerek çiftçilerin gerekse esanfın en önemli sorunu olan elektrik kesintilerine sessiz kalan bu zihniyettir.Bu STK ağalarıdır.''şeklinde konuştular.

 

Haber:Ömer Dodanlı

STK’LAR ELEKTRİK KONUSUNDA SINIFTA KALMIŞTIR...
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum