Osman Baydemir: Birlikte yaşama suikast girişimi...

HDP Urfa Milletvekili Baydemir, Erdoğan ve Davutoğlu'nun bugün yaptığı konuşmaları 'birlikte yaşama suikast girişimi' olarak niteledi.

1113 kez okundu.
Osman Baydemir: Birlikte yaşama suikast girişimi... Advert

CHP'nin, “terör” gündemiyle olağanüstü toplantı çağırsı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 8. birleşimi saat 15.00'te elektronik yoklama yapılarak açıldı.

 

Birleşimde söz alan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'e gitmeden önce yaptığı konuşma ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün yaptığı konuşmanın 'birlikte yaşama suikast girişimi' olduğunu söyledi.

 

Baydemir, "Tek başına iktidar olma uğruna Türkiye'nin dört bir yanına cenazelerin gitme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bugün bir kez daha barış zeminine geri dönüş şarttır. Gelin kalleşliğin olmamasının önünde biz bariyer oluşturalım. Bu coğrafya bin yıldır ittifaklarla ayaktaydı. Bugün bu Meclis 'evet' derse, başta AK Parti grubu 'evet' derse vallahi bu savaş 48 saat içinde durur" ifadelerini kullandı.

 

“Milletin iradesi burada tecelli etmiştir” diyen Baydemir, “Yapmamız gereken tek şey var. Tek bir canımızın toprağa düşmeyeceği ortak iradeyi yaşama geçirmektir” diye konuştu.

 

Hükümetin bir kez daha 1990’ların diğer hükümetlerin devlet refleksine geri döndüğünü savunan Baydemir, adeta bir milliyetçi dalga oluşturarak HDP’yi baraj altı bırakma çabasına girdiğini ifade etti.

 

Baydemir Genel Kurul’daki sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İsterseniz kardeşliğime inanın, ister inanmayın Rabbim şahittir ki bütün dünya iktidarları bin kere bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin yaşam hakkına binlerce kez kurban olsun. Bizim yapmamız gereken kinle, öfke ile yanıt vermekle sorunu çözemeyeceğiz. 30 yıllık pratiğimiz de buydu.

 

 

Bu pratikten yeterince çektiğimiz için 2013’te müzakere masasını kurduk. Bu aşamaya kadar onlarca fedakarlık örneği vardır. Gelin el ele vererek bu toplumun tek ferdinin hayatını yitirmeyeceği bir geleceği inşa edelim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çin’e gitmeden önce yaptığı konuşma, Davutoğlu’nun bugün yaptığı konuşma birlikte yaşama suikast girişimidir.”

siyaset urfa gaphaberleri Osman Baydemir Birlikte yaşama suikast girişimi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum