Şırnak Barosu’ndan DEDAŞ’a dava

ŞIRNAK - Şırnak Barosu, DEDAŞ hakkında yaptığı kazı çalışmaları nedeniyle, “Elatmanın Önlenmesi” davası açtı.

1339 kez okundu.
Şırnak Barosu’ndan DEDAŞ’a dava Advert

Şırnak merkez ve ilçelerinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)  tarafından alt yapı çalışmaları gerekçesiyle yollarda yaptığı kazı çalışmaları, yurttaşların yaşamını zora sokuyor. Şırnak Barosu, yurttaşların yoğun şikayetleri üzerine, DEDAŞ hakkında “Elatmanın Önlenmesi” (Zilyetliğini tam olarak kaybetmemiş malikin, zilyetliğine zarar veren, onu kısmen ihlal eden veya kullanılmasını güçleştiren haksız kişiye karşı açtığı dava) davası açtı.
 
Baro tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Son dönemlerde Bölgemizde DEDAŞ ile yaşanan sorunlardan kaynaklı olarak Baromuza yapılan yoğun şikayetler neticesinde 1136 sayılı Avukatlık kanununun ilgili maddelerine dayanarak DEDAŞ aleyhine ‘Elatmanın Önlenmesi’ davası açılmıştır." 
 
Açıklamanın devamında, “Önemle belirtmemiz gerekir ki Barolar da dahil olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri bağımsız olarak çalışan, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda sorunları bağımsız olarak ele alan, gönüllülük esasına dayanan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Dolayısıyla Sivil Toplum Örgütleri karar mekanizması içerisinde olmadığından dolayı toplumsal sorunları çözebilecek kudrette değillerdir. Ancak buna ilişkin kamuoyu yaratma ve ilgili mercilere hukuk çerçevesinde başvurma yükümlülükleri vardır. Bugüne kadar ilgililerle yapmış olduğumuz birebir görüşmelerden sonuç alamadığımızdan dolayı Şırnak Barosu olarak DEDAŞ aleyhine ‘Elatmanın Önlenmesi’ davası açtığımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” diye belirtildi. 

 

(MA)

Şırnak Barosu’ndan DEDAŞ’a dava
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi