Sosyal Güvenlik Kurumu, kadın istihdamını sağlamak amacıyla Ankara, Aydın, İstanbul, Denizli, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da personel alımı gerçekleştirecek. SGK resmi internet sayfası üzerinden alınacak başvurular sonucunda adaylar sınavlara çağrılacak. KPSS şartı aranmayan başvurular için tarihler belli oldu.
Sosyal Güvenlik Kurumu kamu personel alımı yapacağını açıkladı. AB projeleri kapsamında 45 sözleşmeli personel alımı yapılıyor. Başvuruları 13 Ağustos tarihine kadar nasıl alınacak.
Proje kapsamında belirli süreli personel istihdamı yapılacak. Personel alımları yapılırken Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca sınav gerçekleştirilecek. SGK tarafından yapılacak sözlü sınav sonrasında başarılı olan adaylar kurumda belirli süreli olarak çalışabilecek.

İstenen Genel Koşullar

Seçme sınavına katılmak için aranılan şartlar;

Arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak,

Askerlik ile ilişkisi bulunamamak,

Görev yaparken engel olabilecek hastalığı bulunmamak,

Kamu haklarından mahrum kalmamak,

Seyahat engeli bulunmaması gerekir.

Başvuru Nasıl Gerçekleştirilir?

SGK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adaylar birden fazla pozisyona başvuru gerçekleştirebilecek. Adaylar, en fazla üç adet pozisyona başvuru yapma hakkına sahiptir. Tüm başvurular tek bir zarf üzerinden gerçekleştirilecektir. SGK adresinden Başvuru Formunu doldurabilirsiniz.

Başvurular için son tarih 13 Ağustos 2021 olarak açıklandı. Posta yoluyla gerçekleştirilecek başvurularda postada ortaya çıkan gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra yapılan başvurular ise dikkate alınmayacaktır. İşe alım sürecine ilişkin sorularınızı SGK’ya e posta yoluyla iletebilir ve cevap alabilirsiniz.