Bir Çok İl ve İlçelerde Ev Baskınları

Van, Muş ve Antalya'da ev baskınları

1732 kez okundu.
Bir Çok İl ve İlçelerde Ev Baskınları Advert

Muş'un Varto, Van'ın Çatak ilçeleri ile Antalya'nın Kemer,Manavgat,Aksu ve Kepez ilçelerinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ev baskınları gerçekleştirildi. Varto ve Çatak'taki operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, Antalya'da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Muş'un Varto ilçesinde sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında Varto Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yakup Dede, belediye kepçe operatörü Sami Baysel ve itfaiye çalışanı Erkan Baba gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen belediye personellerinin, 31 Temmuz gecesi Varto ilçe merkezinde zırhlı araçlara düzenlenen saldırıdan bir gün sonra olay yerinde yol düzenlemesi yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı ve "delilleri karartma" iddiasıyla suçlandıkları öğrenildi.

 

Van'ın Çatak ilçesinde de sabaha karşı bir çok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Elinde bir liste bulunan polisler, bazı evlerde kimseyi bulamazken, operasyonda DBP İlçe Eşbaşkanı Vehbi Batur, Nihat Babur, Semih Semo ve Mehmet Büge adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Polisler, baskın yaptıkları evlerin altını üstüne getirirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Gözaltına alınan 4 kişi Van İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürülürken, gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemedi.

 

Antalya'da ev baskınları

 

Siyasi soykırım operasyonlarının hedefinde olan Antalya'nın  Alanya, Kemer,Manavgat,Aksu ve Kepez ilçelerinde sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı olarak operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda aralarında kadın ve çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Yapılan operasyonların gerekçesi hakkında bilgi edinilmezken gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü. DİHA

 

 

 

 

 

 

siyaset ortadoğu savaş ölüm gözyaşı Çetelere Büyük Operasyon 67 Noktası İmha Edildi Ev Baskınları urfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum