Türkiye Basını ‘Demirtaş’a 63. Fezleke!’

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının dün sabah Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e bağlı Rewanduz ilçesindeki Zergele köyüne yaptığı bombardıman sonrası Başkan Mesud Barzani’nin PKK ile Türkiye’ye çağrısı tüm gazetelerin ilk sayfalarında yer aldı.

1517 kez okundu.
Türkiye Basını ‘Demirtaş’a 63. Fezleke!’ Advert

Sabah gazetesi, Başkan Mesud Barzani’nin açıklamasını,  “IKBY: PKK Kuzey Irak'ı terk etsin” başlığıyla duyurdu. Haberde şu ifadeler yer aldı:

 

“Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisi PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını terk etmesini istedi.

 

Ofisin yaptığı açıklamada ‘PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistanından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır. Savaşın devam etmesi en çok sivil halka zarar vermektedir. Son olarak taraflara barış sürecine dönüş çağrısında bulunuyoruz’ ifadeleri kullanıldı.”

 

Türkiye’de bir diğer gündem konusu da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  terörle mücadeleyle ilgili Amerikan gazetesi Washington Post'a yazdığı makale oldu.

 

Yeni Şafak gazetesi, makaleyi, “Çözüm arayışı bitmedi” başlığıyla duyurdu. Sözkonusu makalede Davutoğlu, PKK ve son dönemde artışa geçen saldırılar sonrası bitme noktasına gelen “çözüm süreci” üzerine görüşlerini kaleme aldı.

 

Yazıda, "PKK silahları bırakmadan, şiddet içeren saldırılarına son vermeden ve Türkiye'deki silahlı unsurlarını çekmeden operasyonlar durmayacak" mesajını veren Davutoğlu, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte “çözüm süreci”nin sonuca ulaştırılması için kararlı olduklarını vurguladı.

 

Taraf gazetesi ise, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilen fezlekeleri manşetine taşıdı.

 

Gazetenin “Demirtaş’a 63. fezleke!” başlığıyla duyurduğu haberde şunlar kaydedildi:

 

“7 Haziran seçimlerinde başkanlık hayalinden olan ve partisi tek başına iktidarı kaybeden Erdoğan’ın, bundan sorumlu tuttuğu HDP’ye karşı açtığı savaşta fezleke silahı yeniden ateşlendi. Erdoğan’ın parti kapatmayı şimdilik ötelemiş gibi görünüp birey birey hesap sorulması yönündeki talimatı, yargıda karşılık buldu.

 

İşte bu yeni fezlekeler ile, Kürtler’in vekilleri hakkında son beş yılda hazırlanan fezleke sayısı toplamı da bini geçecek. HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında beş yıldaki fezleke sayısı da muhtemel Kobane fezlekesiyle 63’e çıkmış olacak.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Halka halka terör ve zulüm

Yeni Şafak: Çözüm arayışı bitmedi

Milliyet: Emniyet’ten süreç uyarısı

Hürriyet: Kaçış hazırlığı

Star: Teröre tokat halka şefkat

Akşam: Almanya’da hain Türkiye’de ‘Can’

Bugün: Dershanede her şey net!

Cumhuriyet: Durun artık!

Vatan: Ateş altında

 

Evrensel: Taşa 7 yıl, cephaneliğe beraat

Türkiye Basını

siyaset ortadoğu savaş ölüm gözyaşı Çetelere Büyük Operasyon 67 Noktası İmha Edildi Türkiye Basını Demirtaş 63 Fezleke’
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum