Türkiye basın Havuz medyası 48 saat kala alarm!

Türkiye basınında bugün en çok güvenlik güçleri ile PKK arasındaki çatışmalar ile yeni hükümet çalışmalarına ilişkin haberler göze çarpıyor

2258 kez okundu.
Türkiye basın Havuz medyası 48 saat kala alarm! Advert

Cumhuriyet gazetes, “48 saat kala AKP’de alarm” manşetiyle bayilere ulaştı.

 

Haberde, “İktidar ve muhalefetten gelen tüm sinyaller Türkiye’nin hızla bir erken seçime gittiğini gösterirken, AKP içinden ilk kez koalisyon isteyenler de harekete geçti.” Denildi. Haberde şu ifadeler yer alıyor:

 

“Koalisyon isteyen AKP’liler, pazartesi günkü kritik görüşmede seçime gidişi geri çevirmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu düzeyinde girişim başlattı.

AKP içinde koalisyon yanlılarının erken seçimi önlemek için en önemli silahlarını ekonomideki kırılganlığın bir seçimi daha kaldırmayacağı tezi oluşturuyor.”

 

AK Parti’deki “erken seçimi durdurma girişimi”nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazartesi için randevulaşması üzerine başladığı belirtilen haberde, daha sonra şöyle deniliyor:

 

 “Girişime AKP içindeki ekonomi kurmayları öncülük etti ve partinin bazı kıdemli isimleri de destek verdi. Başlatılan girişimde en önemli gerekçeyi ekonomideki gelişmeler oluşturdu. Kendi içinde de değerlendirmeler yapan koalisyon yanlısı AKP’liler, hedeflerini pazartesi günkü kritik görüşmeye kadar geçecek 48 saatlik süreyi seçime doğru hızla gidişi geri çevirmek olarak belirledi.”

 

İmralı yolu HDP’ye kapalı

 

Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan “HDP’liler İmralı’ya gidemez” başlıklı haber, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarını içeriyor.

 

Akdoğan, “HDP heyeti bu sürece ihanet etti. Bundan sonra İmralı ile görüşemez” dedi.

 

Haberde, Akdoğan’ın, olmazsa olmaz şartın, PKK’nin eylemsizlik kararı alması ve Türkiye’yi terk etmesi olduğunu söylediği aktarıldı.

 

Yalçın Akdoğan, “Bu mücadelede '90'lı yıllara dönüldü, dönülmedi' böyle bir şey yok. 90'lı yıllarda farklı bir paradigma vardı. Şu anda paradigma değişimi yok” diyerek, şunları ekledi:

 

“O gün hukuk dışına çıkan bir mücadele yöntemi vardı. Bugün devlet, hukuk içinde bir mücadele ortaya koyuyor. Yani 90'lı yıllara devletin döndüğü falan yok ama örgüt 90'lı yıllarda takılıp kaldı. Baskıcı, zalim, 90'lı yılların uygulamalarını devam ettirmeye çalışan bir örgüt var.”

 

 

Dindar robotlar geliyor

 

Vatan gazetesinde ise, “Akıllı robotların dini olacak” başlıklı ilginç bir gaber dikkati çekiyor.

 

Haberde, bilim insanlarının, birkaç yıl içinde hayattaki rollerinin büyük ölçüde artacağı ve insan içine karışacakları tahmin edilen yapay zeka sahibi robotların “Dini inancı olacak mı?” sorusunu tartıştığı belirtildi. Haberde, daha sonra şu ifadeler yer alıyor:

 

“Haber sitesi Dailydot’a konuşan Mormon Transhumanist Birliği başkanı Lincoln Canon, bilgisayar biliminde ‘kanun’ların olmadığını ve bu yüzden bir yazılımın dine inanmasının imkansız olmadığını söyledi. Canon, “Tabii ki din karşıtı kesimden gelenler, din ve makine zekası arasında bir uyuşmazlık olacağını hayal etmek isteyebilir.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Asrın projesi hizmete hazır

Sabah: PKK şehirlere 80 bin silah yığdı

Milliyet: Onun adı yok

Hürriyet: Çipras’ın feryadı

Star: HDP’nin iki yüzü

Birgün: İktidar uğruna canalr gidiyor

Bugün: Halka tuzak kurmak suç

Posta: Korkunç tesadüf

Taraf: Silopi ateş altında

Vatan: Pazaralrı kurs yasak

 Rûdaw

 

 

 

 

siyaset ortadoğu savaş ölüm gözyaşı Çetelere Büyük Operasyon 67 Noktası İmha Edildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum