Haber Merkezi Gaphaberleri.com ABDULBAKİ TURAN

Beraberinde  Bakanlar Vecdi Gönül, Sabahattin Öztürk, Mehmet Şimşek, Efkan Ala, Milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nureddin Nebati, Abdülhamit Gül ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Sırrın Karşıyaka bölgesindeki Hacı Abdurrahman Yavuz Camii Ta’ziye Evine gelen Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, orada bulunanlarla selamlaştıktan sonra merhum Seyyid Salih Özcan’ın Milletvekili yeğeni AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr.Halil Özcan’ın yanında oturdu.

 

Bir süre Vekil Özcan ile sohbet eden ve o günkü ziyaretleri ve konuşmaları ilgili kısaca bilgiler aktaran Başbakan Davutoğlu, kendisine ikram edilen acı kahveyi (mırra) içti.

 

Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, Özcan ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerinde bulunarak, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ve bazı ileri gelenlerle düzenlenecek toplantıya katılmak üzere oradan ayrıldı.

 

Bilindiği gibi Salih Özcan; CHP ve Masonların işbirliği ile evlerden, iş yerlerinden, camilerden, Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini neşriyat adına ne kadar eser varsa alınan, çalınan, yırtılan, yakılan ve Müslüman evleri, dini eserlerden temizleyen güruha karşı,

 

 Müslüman evlere ilk İslam Dergisinin daha sonra da Hilal Dergisinin, dini eserlerle birlikte girmesini sağlayan bir mücahitti.

 

Müslüman aileleri kitapsız bırakmamak için ‘Hilal Yayınevi’ni kuran ve rahmetli Ali Ulvi Kurucu’nun gönderdiği kitapları, Muhammed İkbal’in, Ebu’l-Hasen en-Nedviî’nin ve Muhammed Hamidullah’ın eserlerini üç dilde yayınlayan Seyyid Salih Özcan, bu işle de yetinmeyip ve Risale-i Nurlar’dan; “İhlas, Uhuvvet, İktisat ve Ramazan” risalelerini bastırarak, ülkemizde ve yurtdışında dağıtımını sağlamıştır.

 

Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin de belirttiği ismiyle Seyyid Salih Özcan, Salih Özcan 1929 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde doğdu.

 

1977 yılında Milli Selamet Partisinden Urfa Milletvekili seçilince, Masonlara yakınlığıyla bilinen ve Müslümanları dışlayıp onlara sahip çıkan “nurcu maskeliler” tarafından ötelendi.

 

 Seyid Salih Özcan, Şanlıurfa’da ilk faizsiz Banka olan Faisal Finans’ın kuruculuk ve yöneticiliğini, FEY Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığını yaptı.

 

Türkiye’ye ilk faizsiz bankacılığı getirmesi ve diğer amellerini yazmaya yer kalmadı. Ruhu için Fatiha.