Piyasadan haberler

RAYSG… Şirketin 2021 yılı Ocak – Ağustos aylarını kapsayan döneme ait denetimden geçmemiş tahmini prim üretimi 1.284.114.317,- TL dir. Prim üretiminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 34,61 oranında artış meydana gelmiştir.

318 kez okundu.
Piyasadan haberler Advert

AKSEN… 1 Temmuz 2020 tarihinde ilk kez yürürlüğe giren "Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında bilindiği üzere şebekeye aynı bağlantı noktasında bağlanmak kaydıyla, birden fazla kaynağa dayalı elektrik üretim tesislerinin kurulması mümkün hale gelmişti. Bu kapsamda, Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin %99,99 bağlı ortaklığı Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu kararı uyarınca, 270 MW kurulu güce sahip Bolu Göynük Termik Enerji Santral sahamızın içinde karbon salımını azaltmak amacıyla 35 MW kurulu güce sahip olacak güneş enerjisi santralinin kurulmasına ve santralin hibrit dönüşümünün gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Konuyla ilgili yasal başvuru süreçleri başlamış olup, gelişmelerle ilgili gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

ALMAD… Yönetim Kurulu 14.09.2021 tarihinde yaptığı toplantıda; -Şirketin Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) ihale yoluyla satın almış olduğu maden sahası bölgesinde bulunan ve detayı verilen parselin mülk sahibinden satın alınmasına, - Tekirdağ İli, Malkara İlçesi, İbrice Mahallesi, Sıvatlar Mevkii 107 Parselde kayıtlı toplam 22.500 m2'nin 27/40 (%67,5) Hissesine tekabül eden 15.187,50 m2'lik Tarla niteliğindeki taşınmazın toplam 700.000 TL bedelle satın alınmasına, -Şirketin satın almış olduğu taşınmazın, SPK'nın (II-23.3) Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu satın alma işleminin önemli nitelikte işlem olmadığına, oy birliği ile karar verilmiştir.

ARENA… 4 Mayıs 2021 tarihindeki KAP açıklamamızda duyurulmuş olan Şirket ile Likewize Corporation (önceki ünvanı ile Brightstar Corporation) arasında gerçekleştirilen satın alma görüşmeleri neticesinde, Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Ltd. Şti.'nin (Brightstar Türkiye) hisselerinin %100'ünün Şirket tarafından satın alınmasına ilişkin Satın Alma Sözleşmesi 10 Eylül 2021 tarihinde imzalanmıştır. Hisse devirleri, Rekabet Kurulu onayı dahil gerekli yasal süreçlerin tamamlanması ve Satın Alma Sözleşmesinde yer alan koşulların karşılıklı olarak yerine getirilmesini takiben tamamlanacaktır. Anlaşma gereği Şirket Brightstar Türkiye'nin hisselerinin %100'ünün satın alma bedeli olarak 35 milyon Amerikan Doları nakit ödeme yapacaktır.

 AVGYO… Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali ‘nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 01.09.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kira bedelinin 76.272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

 BIMAS… Yönetim Kurulu'nun 14 Eylül 2021 tarihinde aldığı karara istinaden; Şirketin tedarik sürdürülebilirliğini iyileştirme adına, mağazalarda satışta bulunan bazı bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretimini yapmak üzere 40.000.000 TL sermayeli bir şirketin kurulmasına ve kuruluş işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir.

CELHA… Şirketin, ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. markasıyla 27.08.2021 tarihi itibarıyla 2006/4 sayılı "Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ"in 10'uncu maddesinde yer alan "Marka Destek Programı" kapsamına alındığı şirkete bildirilmiştir. DURDO… 2021 Yılı Haziran sonu Türkiye'ye gelen Gloss & Green teknolojisiyle üretilen çevreci ve geri dönüştürülebilir metalize kutuların kapasite artışını sağlayacak üretim hattının kurulum, montaj ve deneme üretim aşamaları tamamlanmış olup, faaliyete geçmiştir.

EDATA… Şirket güvenlik bilgileri ve vaka yönetimi (SIEM) çözümü üreticisi SecureGate S.r.l 'nin 10.09.2021 tarihi itibariyle distribütörü olmuştur. Sözleşme İtalya menşeili üretici firma ile imzalanmıştır. Şirket SecureGate firmasının ürettiği SGBox markalı çözümlerinin Türkiye'deki tek distribütörü konumundadır.

EKGYO… Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Hoşdere Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri'nin sözleşmesi, Yüklenici Güryapı Restorasyon Taah. ve Tic. A.Ş. ile 13.09.2021 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 725.061.000 TL + KDV'dir.

IDEAS… Şirketin yeni ve gelişen alanlara yatırım stratejisi çerçevesinde; değerli sanat eserlerini blokzincir üzerinde tokenize ederek kullanıcıların bu eserlere diledikleri miktarda yatırım yapabilmesi suretiyle sanat eserlerinin parçalı sahipliğine yönelik ticaret, müzayede, alım satım işleri ile iştigal eden Artıox Teknoloji Yatırım A.Ş.'ne mevcut pay sahipleri Mehmet Toprak'ın 38.889 (%5) ve Murat Aksöz'ün 38.889 (%5) payının toplamda 840.000 TL bedel ile satın alınması suretiyle iştirak edilmiş, pay devir işlemleri 14.09.2021 tarihinde tamamlanmıştır. Şirket ile Artıox Teknoloji Yatırım A.Ş. pay sahipleri arasında yatırım ve pay sahipleri sözleşmesinin imzalanması konusunda mutabık kalınmış olup, sözleşmenin imzalarının tamamlanması ve genel kurulun gerçekleşmesini müteakip şirketçe Artıox Teknoloji Yatırım A.Ş.'ne 2.312.222 TL ek yatırım gerçekleştirilecek olup, şirketin Artıox Teknoloji Yatırım A.Ş.'de pay sahipliği oranının ilgili işlemlerin tamamlanmasını müteakip %20 olması planlamaktadır.

KIMMR… Ersan Alışveriş Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) halka arz edilecek 65.000.000 TL nominal değerli payları, Borsa Birincil Piyasa'da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile beher pay için 3,50 TL fiyatla 16-17/09/2021 tarihlerinde Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, KIMMR.HE (ikincil piyasada işlem kodu KIMMR.E olacaktır) işlem sırasında satışa sunulacaktır. KIMMR.HE'ye iletilecek emirlerde yalnızca [İptale Kadar Geçerli (İKG)] emir geçerlilik türü kullanılmalıdır. İlgili sırada maksimum emir değeri 227.500.000 TL olacaktır. Halka arza ilişkin emirlerin Borsamıza iletilmesine aracılık eden üyelerin, emirleri Borsamız birincil piyasasına iletirken kendi risk tanımlamaları çerçevesinde birden fazla emre bölerek iletmeleri halinde fiyat - zaman önceliğini haiz ilk emir dışındaki diğer emirler mükerrer olarak girilmiş olacağından dağıtıma konu edilmemektedir. Şirket payları, birincil piyasa işlemlerinin tamamlanmasını takiben, Borsamızca yapılacak değerlendirmenin ardından Ana Pazar'da işlem görebilecektir.

KONTR… 08.09.2021 tarihli açıklamada, SCADA Bölgesel Kontrol Merkezini genişletmek ve üç yeni kontrol merkezi kurmak için verilen 37.983.037,00 USD tutarındaki teklifin sözleşme görüşmelerine başlandığını duyurmuştuk, söz konusu işin sözleşmesi bu gün itibariyle imzalanmıştır.

RAYSG… Şirketin 2021 yılı Ocak – Ağustos aylarını kapsayan döneme ait denetimden geçmemiş tahmini prim üretimi 1.284.114.317,- TL dir. Prim üretiminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 34,61 oranında artış meydana gelmiştir.

SKTAS… 13.09.2021 tarihinde Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı hakkında yapılmış olunan açıklama ile ilgili olarak yatırımcılardan gelen sorular üzerine ilave bilgi verilmesi gereği doğmuştur. Söz konusu 890.000 $+KDV tutarındaki santral yatırımı, şirket ile ilişkili taraf olmayan başka bir şirket tarafından gerçekleştirilecek olup, şirketten bu yatırıma ilişkin herhangi bir nakit çıkışı olmayacaktır. Santral ilk 10 yıl yatırımı yapacak şirket tarafından işletilecek olup, üretilecek elektrik üzerinden gelir paylaşımı yoluyla şirketin elektrik giderlerinden tasarruf sağlanacaktır. 10 yılın sonunda söz konusu santral tamamen Şirkete devredilecektir.

TEZOL… Europap Tezol Kağıt payları, 15/09/2021 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Sınai, BIST Orman Kağıt Basım ve BIST İzmir endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 100.000.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %24 olarak dikkate alınacaktır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Piyasadan haberler
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi