Şanlıurfaspor’da bu dönemde böyle farklı davranmakla amacınız nedir. Takıma faydası ne?

Şanlıurfaspor’u adeta taraftardan kaçırarak lig maçlarının başlamasına bir hafta kalmasına rağmen Gaziantep takımıyla maç yapmanız hangi akla hizmet etmek istemenizle alakalı.

Daha bu takıma bir şey yapmadık bekleyin 3 transfer daha yapacağız daha da ne yapalım diyebilirsiniz.

 

Ne yapacağınızı hemen anlatayım; Tıpta okuyan öğrenciler bilir, Tıp fakültesinde ilk dersin konusu ‘’zarar verme’’konusudur.

Yöneticiler olarak geçmişte takıma verdiğiniz zararları Başkan kongrede fazlasıyla anlattı. Geçmişte söylediğimiz gerçeklerle yüzleşti.Bunun için eskiyi kapattık yeni bir sayfa açtık.

Bu sezon başında; gerek Altyapıda gerekse profesyonel takımda yeni hatalarınızı maalesef yine görüyoruz.

 

 

TARAFTARDAN KAÇMAYIN!

 

 

 Profesyonel takımlar projelerini,planlarını ellerindeki mevcut imkanlara bakarak yaparlar.

Elerinde yetenekli yıldızları fazla olan takımlar Futbolcuya dayalı olarak oyuncu takımları kurar.Kadro yapısında yeterince yıldızlara sahip olmayan takımlar da Felsefesini ön planda tutan Teknik direktörleri tercih ederek Antrenöre dayalı takım kurar.Yani teknik direktör seçimini buna göre yapan takımlar tıp konusundaki gibi Zarar vermeden yoluna devam ederler.

Şanlıurfaspor’a gelince bu yıl gördüm ki Yönetici takımı durumunda;Fenerbahçe ile yapılan maç hocanın inisiyatifi dışında yapılmasını bir senaryo ile açıklarsak Topuk yaylasında yöneticiler Fenerbahçe’nin de orda olduğunu görmüş hazırlık maçı yaparsak medyatik oluruz böylece bizim eğlencemiz de olur.  

 

Belki bu maçla yöneticiler amacına erdi ermesine de takıma faydası olmadı.

Seyirci açısından baktığımızda seyirci takımını kendi memleketinde sezon başında günahlarıyla sevaplarıyla görmek ister.Siz yöneticiler olarak hiçbir zaman Şanlıurfa kamuoyunu dikkatte almadığınız gibi Takımın 12 adamı durumunda olan Taraftarı dikkate almadığınız sizce normal olabilir Çünkü Teknik Heyeti de pek dikkate aldığınız yok.

Eğer almış olsaydınız yerinde ve zamanında hiç olmasa İkinci hazırlık döneminin uygun zamanında Şanlıurfa da kendi taraftarlarınızla takımı bir araya getirip en azından bir açılış maçını yapardınız.

 

Gaziantep ile yaptığınız hazırlık maçı ile takıma zarar verdiğiniz düşüncesindeyim.

Bütün futbol kulüpleri ister oyuncuya dayalı olsun isterse de Antrenöre dayalı kurulan takım olsun ilk maçlarda kendinden daha zayıf takımlarla maçlar yaparak düşük yoğunluktan başlayıp gün geçtikçe yoğunluğu zora doğru giden maçlar tertipleyerek Futbolcu sağlığını göz ardı etmeden lig maçlarına sağlıklı bir şekilde başlarlar.

Sizinki; Ne Futbolcuya,ne Antrenöre dayalı değil Hele seyirciye,taraftara ve de Şanlıurfa’nın özüne dayalı takım hiç değil Bu oluşturmak istediğiniz takım bana göre olsa olsa yöneticinin keyfine dayalı bir  takım gibime geliyor.

 

Eğer böyle olmasaydı Gaziantep’ten 3 gol gördükten sonra biz 3 futbolcu daha alacağız demezdiniz.İyi ki 4 gol yemedi takım yoksa demeçlerinizde 4 futbolcu alacağınızı söylerdiniz.

Bu gibi demeçlerin gereği yok hele takıma hiçbir faydası da yok.

 

Takımın başına getirdiğiniz Teknik direktöre müdahale etmeyin takımı daha fazla yönetici takımı durumuna getirmeyin ki Hoca sorumluluk alarak Takımın yapısına göre Antrenman yaptırıp sistemini belirlesin.

 

Şanlıurfaspor takımı Şanlıurfalıya dayalı, sistemli ve istikrarlı bir takım hüviyetini almalıdır.Bunu başarmak bundan sonra Teknik ekibin.İş artık yönetimden çıkmalı.

Yeni futbol sezonu bütün takımlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

  

 

Gaphaberleri.com/Köşe Yazarı Selahattin Demir