Haberde, ANDY-AR araştırma şirketinin, “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna seçmenin yüzde 42.8’inin AK Parti, yüzde 27’sinin CHP, yüzde 15.9’unun MHP ve yüzde 12.8’inin de HDP dediği belirtildi.

 

Araştırma, “Kantitatif araştırma teknikleri”nden (CATİ - telefon görüşmesi) yararlanılarak, 8-11 Ağustos tarihlerinde 27 ilde yapıldı.

 

Araştırma şirketi koalisyon ve erken seçime ilişkin sorularını dört partinin seçmeninin tercihine göre de detaylandırdı. “Erken seçim” diyen en düşük oran yüzde 20.1 ile CHP’li seçmen olurken, HDP’lilerin yüzde 24’ü de ‘Erken seçim’ cevabını verdi.

 

Ermenistan’a sığındılar

 

Sabah gazetesinin sürmanşetten yayımladığı “Ermenistan’a sığındılar” başlıklı haberde, şöyle denildi:

 

“Haklarında tutuklama kararı alınmadan 14 saat önce, karardan haberdar olup kaçan 17 Aralık darbe girişimini yapan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, sabaha karşı Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtikleri saptandı. Türkiye'nin ise Ermenistan ile 'suçluların iadesi anlaşması' yok. Paralel Yapı'dan yardım aldığı düşünülen ikilinin aynı renkte giyinmesi ise 'örgütlü kaçış'ın kanıtı.”

 

Artvin Valisi Kemal Cirit, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını belirterek, "Sarp Sınır Kapısı, ülkemizde karayolu anlamında en yoğun kullanılan kapıdır. Sezonunda günlük 25-30 bin civarında geçişler olur. Söz konusu kişilerin Gürcistan üzerinden Ermenistan'a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir" dedi.

 

Haberde, savcıların neden Ermenistan’a gittikleri konusunda ise şu satırlar yayımlandı:

 

“Batum'da bir süre kaldıktan sonra Tiflis üzerinden Ermenistan'a geçtikleri belirlenen Öz ve Kara'nın, suçluların iadesine ilişkin Türkiye ile arasında anlaşma bulunmadığı için Ermenistan'ı seçtikleri tahmin ediliyor. Ermenistan'da bulunan ikilinin yeşil pasaportları olduğu için vize problemleri yok. Eski savcıların bu ülkeden herhangi bir Avrupa ülkesine de gidebileceği değerlendiriliyor.”

 

Saray istemedi Zarif gelmedi

 

Cumhuriyet gazetesinin “Saray istemedi Zarif gelmedi” başlıklı haberinde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’e randevu vermediği ileri sürüldü.

 

Haberde, “Zarif ise bu tepkiye ziyaretini erteleyerek yanıt verdi. Erdoğan’ın, İran basınında kızı Sümeyye Erdoğan ve Türkiye’yi hedef alan haberler nedeniyle Zarif’e randevu vermediği öğrenildi” denildi.

 

Ziyaretin ertelenmesinin Zarif’in Cumhuriyet için kaleme aldığı makalenin neden olabileceği görüşü dile getirildi.

 

Ziyaretin yapılacağı gün Cumhuriyet’te yayımlanan makalede, Zarif şöyle demişti:

 

“Yine aşırıcı unsurlar Suriye krizi esnasında bölgedeki bireyler, kuruluşlar ve hükümetlerden aldıkları desteklerin yardımıyla müsait bir ortam elde edip sahte dava ve ideallerle dev bir yapıya dönüştüler ki, bugün bu unsurlar hatta kendi kurucularını ve destekleyenlerini bile tehdit eder hale gelmiştir.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Silahlar gömülene kadar

Yeni Şafak: 7 km sıcak takip

Milliyet: PKK’nın hedefi Karadeniz

Hürriyet: Öğretmene eş tayini müjdesi

Star: Yargıdan örgütlü kaçış

Akşam: Ağzı olan konuşuyor

Bugün: Koalisyona üç seçenek

Taraf: Zarifi gelmiyor

Zaman: Eksik istihbarat