Molla Sabri Hoca, vefatının yıl dönümünde dualarla anıldı

Vefatının birinci yıl dönümünde Dergah Camii İmam Hatibi ve Sabri Hocayı seven birkaç Camii İmam Hatipleri ile yakınları ve sevenlerinin de katılımıyla 37 yıl görev yaptığı ve kabrinin de yanında bulunduğu Dergah Camiinde dualarla anıldı.

1103 kez okundu.
Molla Sabri Hoca, vefatının yıl dönümünde dualarla anıldı Advert

Molla Sabri Yazar Hoca, vefatının 1. yıl dönümünde, oğulları Bursa Edebali Camii İmam Hatibi Mehmet Yazar ve Müftü/Vaiz Ahmet Hilmi Yazar, 17 aylıkken Hacı olan, 4 yaşında Kuran-ı Kerim okumasını öğrenen ve 4.5 yaşında Kur'an-ı Kerimi hatim eden ve geçtiğimiz Kur’an-ı Kerimi en güzel okuma yarışmasında dikkatleri üzerinde toplayan torunu Mustafa Yazar, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, Dergah Camii İmam Hatibi ve Sabri Hocayı seven birkaç Camii İmam Hatipleri ile yakınları ve sevenlerinin de katılımıyla 37 yıl görev yaptığı ve kabrinin de yanında bulunduğu Dergah Camiinde dualarla anıldı.

Ölüm yıldönümünde Şanlıurfa Dergah Camiinde babalarının yolunda yürümeyi sürdüren oğulları, torunu ve yanında yetişen Hoca ve sevenlerinin katılımıyla ikindi namazı öncesi Kur’an-ı Kerim, ilahi, Hatim Duası ve çeşitli dualar yapıldıktan sonra başta merhum Molla Sabri Yazar Hoca olmak üzere ümmeti Muhammed’in ölmüşlerinin ruhlarına bağışlandı.

Bilindiği gibi; 1937 yılında Elâzığ'ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca'yı öğrendi. 1953 senesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet'in yanında okumaya başladı. Bu zat, tarikatı bırakarak Risale-i Nurların okunmasına ve hizmetine başladı. Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı. 1966 yılında Lice'nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı, fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa'da Kutbeddin Camiinde imamet vazifesine devam etti. Daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli olan Sabri Hocamız, 20 Eylül 2020 günü Şanlıurfa’da vefat etti ve görev yaptığı Dergah Camii avlusunda Hazreti İbrahim Peygamberin doğduğu mağaranın yanında bulunan ve Dede Osman-ı Avni Hazretlerinin kabrinin bulunduğu kabristanlığa defnedildi.

 

# Dergah Camii şanlıurfa Molla Sabri Yazar Hoca 1. yıl dönümünde Dualarla Anıldı. vefatının SON DAKİKA | Olarak bir olan Başladı Etti üzere
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi