Endeks kritik eşikte

Tepki alımlarının satışla karşılaşmaya devam ettiği süreçte yatırımcıların 1393 seviyesi aşılmadıkça temkinli duruşlarını korumaları gerektiğini düşünüyoruz. (Işık Yatırım)

244 kez okundu.
Endeks kritik eşikte Advert

Endeks kritik eşikte

Global çapta tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılar devam ederken bunun enerji fiyatları üzerinde yarattığı baskı enflasyon beklentileri konusunda da endişeleri de sıcak tutmayı sürdürüyor. Buna paralel tekrar yükselişe geçen ABD 10 yıllık faizleri, Çin’deki emlak şirketlerine yönelik süren belirsizlikler ve ABD borçlanma limiti konusundaki devam eden tartışmalar arasında endeks orta-uzun vadeli desteklerine çekilmiş durumda.

Bugüne ABD Senato Azınlık Lideri’nin Cumhuriyetçi’lerin federal borç limitinin süresinin aralık ayına kadar uzatılmasına izin vermesini önermesinin yarattığı görece olumlu havayla başlıyoruz. Yurtiçinde bugün Hazine nakit dengesini takip ederken yurtdışında dikkatler, dün beklentilerin üzerinde gerçekleşen Özel sektör istihdam verisi sonrasında Cuma günü açıklanacak olan ABD Tarım dışı istihdam rakamlarında olacak.

Tepki alımlarının satışla karşılaşmaya devam ettiği süreçte yatırımcıların 1393 seviyesi aşılmadıkça temkinli duruşlarını korumaları gerektiğini düşünüyoruz.

Öne çıkan haberler

Küresel Asya borsaları güne ABD’nin borç tavanına yönelik olumlu beklentiler ve ABD-Çin arasında oluşan yeni diyalog koridorunun etkisi ile artı kapatan ABD borsaların etkisi ile yüzde birin üzerinde primle güne başlıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi ise yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yüzde 1.5250’ye kadar geriledi. Rusya’dan gelen açıklamalar sonrası enerji piyasasında tansiyon düştü. Son bir not, piyasaların para politikasında normalleşme ve enflasyon endişesi gölgesinde ekonomik toparlanmayı fiyatlamakta gerçekten zorlandığını gözlemliyoruz.

 

Dün Almanya’da fabrika siparişleri hayal kırıklığı yaşattı. ABD özel sektöre istihdam verisi ise beklentilerin üzerinde 568 bin olarak açıklandı. Bugün 15:30’da ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Ayrıca Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ile ECB Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane enflasyon dinamiklerine ilişkin bir panele katılacak

 

Bu hafta Romanya, Yeni Zelanda ve Polonya faiz artırdı. Takip ettiğimiz Merkez Bankaları arasında bir sonraki karar verecek olan ülke yarın Hindistan olacak. Ekonomistler politika faizinin yüzde 3,35’te sabit bırakılmasını bekliyor. Ülkede tüketici fiyat endeksi ise yüzde 5,3 düzeyinde.

 

Yurt içinde dolar tl güne 8,87 seviyesinde başlıyor. Dün 8,9365’e kadar yükseliş yaşanmıştı. Bugün saat 10:00’da TCMB’nin yatırımcı sunumu takip edilecek. Toplantı basına kapalı. Bir önceki toplantı 01 Eylül tarihinde yapılmış ve çekirdek enflasyon ilk kez o toplantıda vurgulanmıştı. Yurt dışında oluşan yeni faiz, gıda ve enerji fiyat seviyeleri ile içerideki TL’nin değer kaybı ve güçlü talep enflasyon beklentilerini bu kadar bozmuşken piyasa ile oluşan bu gri alanın bu toplantıda kapanmasının zor olduğu düşünüyoruz. Bugün ayrıca 14:30’da 01 Ekim ile biten haftanın para ve menkul istatistiklerini takip edeceğiz. 17:30’da ise Hazine’nin nakit dengesi açıklanacak. İlk sekiz ayda verilen açık 42 milyar TL olmuştu.

 

XU100 Teknik görünüm

Toparlanma çabaları satış baskısıyla karşılaşmaya devam ediyor

Eylül ayı başından itibaren devam eden satış baskısını orta vadeli trend desteği üzerinde karşılama çabası sürerken endeks kritik eşik noktasına gelmiş durumda. Trend takip eden modelimiz de SAT konumunda kalmaya devam ediyor.

Dün güne zayıf bir başlangıç yapan endeks 1380 seviyesi üzerinde tutunmakta zorlanırken son 3 gündür olduğu gibi yine son yarım saatte artan satış baskısıyla günü 1372 puan seviyesinden tamamladı

Özellikle 1370-1375 seviyesi, hem orta vadeli trend desteği hem de 255g üssel HO seviyesi olması açısından trend dönüşü anlamında yakından izlediğimiz seviye olarak öne çıkıyor. Kısa vadede bu seviye üzerinde dengelenme ve tepki çabasının süreceğini düşünüyoruz. Olası tepki denemelerinde 1383 ve 1393 seviyeleri  direnç konumunda olacaktır. Özellikle 1393 altında kalındıkça temkinli duruşun korunması gerektiği kanısındayız.

Kaynak Işık Menkul - Volkan Dükkancık
Hibya Haber Ajansı

Endeks kritik eşikte
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Dervişoğlu: Dr. Ahmet’i saygı ve rahmetle anıyorum
Dervişoğlu: Dr. Ahmet’i saygı ve rahmetle anıyorum
Yılmaz’dan Bingöl’deki saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı
Yılmaz’dan Bingöl’deki saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı