Kürt gençlerinden Erdoğan'a: Êdî Bese

Ankara Bazı Kürt gençleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, "Baskılara rağmen haykırıyoruz: Êdî Bese” dedi.

1715 kez okundu.
Kürt gençlerinden Erdoğan'a: Êdî Bese Advert

Bir grup genç, bir internet sitesi üzerinden " Êdî Bese” (Artık Yeter) adıyla başlattıkları imza kampanyasının ardından, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslerini duyurmak için mektup yazdı.

 

Kurduğu "www.edibese.org" adlı internet sitesi üzerinden imza kampanyasını başlatan Emrah İnanç, mektubun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bizler, barıştan, kardeşlikten, huzur ve birliktelikten yana tavır almış Kürt gençleriyiz" sözleriyle başladığını belirterek, şöyle devam ettiğini belirtti:

 

"Yeni Türkiye’nin bir parçası olarak bu ülkede huzurla yaşamak isteyen Kürt gençleri olarak, Kürt gençliğine terör ve ölümden başka bir şey vadetmeyenlere 'edi bese' diyoruz."

 

İnanç, mektupta yer alan ifadeleri şöyle aktardı:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz çözüm için her yola başvururuz", "Baldıran zehrini içmekse, biz o baldıran zehrini içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin" sözleri hatırlatılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

 

"Biz bu coğrafyanın gençleri olarak, sizin Kürt kardeşleriniz için yapmış olduğunuz fedakarlıkların şahidiyiz ve üzerimize gelen tüm baskılara, tehditlere rağmen yüksek sesle haykırıyoruz: Kürtler ve Türkler kardeştir. Hiçbir oyunun bizim kardeşliğimize halel getirmesine izin vermeyeceğiz. Bizler Kürt gençleri olarak, yüzyıl önce oynanan oyunların tekrar sahneye koyulduğunun farkındayız ve açık yüreklilikle söylüyoruz: Sizi Abdülhamit Han’ın yalnızlığına bırakmayacağız."

 

 

Mektupta son olarak, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez kim olursa olsun, birlikte yaşadığımız tüm kardeş halkların teröre karşı “edi bese-artık yeter” demesini istiyoruz. Hayatının baharında yitip giden tüm canlar için, yetim kalan çocuklar gözü yaşlı aileler için 'edi bese-artık yeter' diyoruz” ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: AA)

siyaset urfa haber Kürt gençlerinden Erdoğan Êdî Bese
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum