Altın staflasyon kaygısından payına düşeni alamıyor

Piyasalarda iyiden iyiye stagflasyon kaygısı yaşanmaya başlanmışken, fiyatlamara da etki etmeye başladı.

229 kez okundu.
Altın staflasyon kaygısından payına düşeni alamıyor Advert

Piyasalarda iyiden iyiye stagflasyon kaygısı yaşanmaya başlanmışken, fiyatlamara da etki etmeye başladı. Altın ise bu fiyatlamadan henüz payına düşeni almış değil. Olası bir stagflasyon senaryosunda altının iki temel görevini yerine getirmesi beklenebilir; İlk olarak risk ortamlarında güvenli liman olma özelliği, bir diğer özelliğiyse enflasyon karşısında varlıkların değer kaybına engel olması. Önümüzdeki günlerde potansiyel stagflasyonda bu iki fiyatlamayla altının öne çıkması beklenebilir. Bu gelişmeler ve beklentiler ışığında altın dünkü seansı 1754 dolar/onstan yüzde 0,2 kayıpla tamamlarken, kısa vadede merkez bankaların sıkılaştırıcı atacağı adımlar dolayısıyla üzerindeki baskıyı hissetmeye devam ediyor.

 

Gümüş de altınla benzer fiyatlamadan etkilenerek negatif fiyatlaması devam ederken, enflasyon rallisine katılamadığını görüyoruz. Haftaya 22,67 dolar/onstan başlayan beyaz maden, 22,58 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Platin 1029 dolar/Ons seviyesinden başladığı güne pozitif başlangıç yaparak, 1039 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. Ancak bu seviyede kalmayı başaramayan platin 1009 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,9 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum ise dünkü seansta emtia rallisinden payına düşen fiyatlamayı alırken, 2186 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 1 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Günü ise 2116 dolar/onstan tamamlayan paladyum, yüzde 1,7 kazancı elde ettiği bir günü yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 1,20 usd/onsla gerçekleşirken, hacim açısından düşük bir seansla hafta başladı. Toplamda 292 kg altın, 7.567 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Altın staflasyon kaygısından payına düşeni alamıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum