Fransa’dan Türkiye’ye: Kürtler’le barış, IŞİD’le savaş!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de IŞİD’e karşı Türkiye'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

1217 kez okundu.
Fransa’dan Türkiye’ye: Kürtler’le barış, IŞİD’le savaş! Advert

Paris'teki büyükelçilerle bir toplantı gerçekleştiren Hollande, konuşmasının Türkiye'yle ilgili bölümünde "Kürtlerle diyalog yeniden başlatılmalı" da dedi.

 

Cumhurbaşkanı Hollande, konuşmasının “Fransa'ya yönelik tehditler” bölümünde ise, Amsterdam-Paris seferini yapan trende yaşanan saldırı girişimini hatırlatarak "Son olaylar yeni saldırılara karşı hazırlıklı olmamız ve kendimizi korumamız gerektiğinin en taze örneği" dedi.

 

Hollande Fransa'nın, Nijerya'nın kuzeyinde aktif olan radikal İslamcı Boko Haram örgütüne karşı uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmak istediğini de belirtti.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün, “ABD ile Türkiye'nin IŞİD'i Suriye'nin kuzeyinden çıkarmak için yürüteceği kapsamlı operasyonun teknik görüşmelerinin tamamlandığını ve operasyonun yakında başlayacağını” söylemişti.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Earnest, iki ülke arasında bu konudaki görüşmelerin halen sürdüğünü ancak henüz bir anlaşmaya varılmadığını dile getirmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Earnest gibi, Türkiye ile IŞİD’e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın detaylarına son şeklini vermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Mevlüt Çavuşoğlu’ya, bugün düzenlediği basın toplantısında, dün verdiği bilginin doğru olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

"O açıklamamdan sonra da bu prosedür Türk ve ABD askeri makamları tarafından da imzalandı. Bu aslında teknik bir konu. Yani sanki Türkiye ile ABD arasında görüş ayrılığı var gibi bilgiler yayımlanıyor. Tabii ben burada görüşmelerin tamamlandığını söyledim. İmzaların atıldığını söylemedim.”

 

ABD’li sözcülerin imza konusunu vurgulamış olabileceklerini ifade eden Türkiye Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti:

 

 

“Belki saat farkından dolayı bilgi oraya daha geç gitmiş olabilir. Yani dünkü açıklamalarımız doğrudur. Askeri makamlar tarafından da imzalar atıldı. Ortak operasyonların nasıl yapılacağı tamamen askeri makamların ve ilgili kurumların yürüteceği konular." (Ajanslar)

François Hollande

siyaset dünya haber Fransa Türkiye Kürtler barış IŞİD savaş
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum