UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, proje ile sürdürülebilir inovasyon kültürüne ciddi destek sağlandığını söyledi.

TechXtile İnovasyon Ligi Bilgilendirme Toplantısı, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Techxtile Start-Up Challenge Proje Koordinatörü Ufuk Batum’un katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti. Proje ile tekstil ve hazır giyim sektörünün en yenilikçi uygulamalarıyla dikkati çeken sektör temsilcilerinin yarışmaları ve daha inovatif çalışmalara zemin hazırlanması amaçlanıyor.

PROJE SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON KÜLTÜRÜNE DESTEK OLUYOR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin projenin sürdürülebilir inovasyon kültürüne destek olduğunu ve yenilikçi fikirlerin önünü açtığını kaydetti. Engin, “Kurumlardaki yenilikçi uygulamaların yarıştığı TechXtile İnovasyon Ligi firmaların sektörde ortaya koyduğu inovatif çalışmaların diğer paydaşlar nezdinde sergilenmesi ve görünürlük kazanması açısından fırsat sağlıyor. TechXtile’ı platform haline getirmekten dolayı çok mutluyuz. En büyük arzumuz, girişimcilerimizin ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak. Bunu yaparken de devamlı artan rekabet şartları, sürekli yenilenen piyasayı da yakından takip etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil de “Tekstil ve konfeksiyon sektöründe 2014 yılında başlattığımız Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi projeyle sektör oyuncuları arasında AR-GE ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, içselleştirmek ve sonuçlarının ticarileşmesi amacıyla yola çıktık. 2014 yılından 2020 yılına kadar projemize 166 firma başvuru yaptı. Böylece sektörde ARGE ve inovasyon çalışmalarına değer veren şirketler yarışıyor, ödül alıyor ve farkındalık yaratıyor. Diğer yandan da Türkiye inovasyon indeks değeri yükseliyor, etkinliğe katılanların sürdürülebilir inovasyon kültürünü içselleştirmesi destekleniyor. Bu yıl Mart ayında yaptığımız çalıştay ile İnovasyon Ligi etkinliğimizi Techxtile platformu çatısı altında yapmaya başlıyoruz. Bu kapsamdan hareketle, Techxtile İnovasyon Ligi; Türkiye geneli tüm Ar-ge ve Tasarım merkezlerinin ve Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçıları Birliği’ne üye tekstil ve konfeksiyon sektöründeki firmaların işletmelerinde yer alan tüm departmanlarına açık bir başvuru etkinliğidir. Katılımlarınızı bekliyor, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

FİRMALAR GÖRÜNÜRLÜK KAZANACAK

Techxtile Start-Up Challenge Proje Koordinatörü Ufuk Batum, bilgilendirme toplantısında yaptığı sunumun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Batum projenin yöntemi ve amaçları hakkında şunları kaydetti:

“Techxtile platformu kapsamında, kurumlarda yapılan yenilikçi uygulamaların yarıştığı İnovasyon Ligi sayesinde tekstil ve konfeksiyon sektöründeki firmalar sektör içerisinde ortaya koydukları inovatif çalışmaları diğer paydaşlara sergileme ve görünürlük kazanma imkanı bulmaktadır. İnovasyon ligi, tekstil sektörünün inovasyon odaklı gelişimine ve Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınmasına yenilikçi destek olmaktadır. Dolayısıyla İnovasyon Ligi’ne katılan şirketlerin AR-GE ve tasarım merkezlerinin sürdürülebilir inovasyon kültürünü içselleştirmesi desteklenmektedir. Projenin amacı; kuruluşlarda inovasyon bilincini geliştirmek, ihracat açısından desteklemek, şirketlerin inovasyon projesi bazında ödüllendirmek ve program sonu verilen ödüller ile inovasyon kapasitesini desteklemek, şirketlerin organizasyonlarına ve operasyonlarındaki inovasyon kültürünü resimlemek ve katkı sağlamak, şirketlerin inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirmek, Türkiye tekstil ve konfeksiyon sektörü inovasyon endeksleri de artırmak olarak özetlenebilir. Firmalar, inovasyon ligine başvurularını www.techxtile.net sayfası üzerinden yapabilir. Başvuru yaparken firmaların kendilerine ve inovatif fikirlerini bir videoyla anlatmaları büyük önem taşımakta. Ayrıca dereceye giren firmalara önemli ödüller de verilecek.”

Hibya Haber Ajansı