Florya Uğur Koleji İlkokulu, "Avrupa Kod Haftası" etkinlikleri kapsamında Bilişim Teknolojileri E-STEM dersinde ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin yaptığı sevimli köpekler yarıştı.
Bilimsel alanda E-STEM eğitimine çok önem veren Florya Uğur Koleji, öğrencilerinin disiplinler arası ilişki kurarak öğrenecekler ve öğrendikleri bilgilerle ilgili robotik kodlama derslerinde yaratıcılık ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.
Geleceğin yetişmiş insandan beklentisi, öğrendiği bilgileri günlük hayatta yaşanan sorunlara çözüm üretmek için yeni tasarımlar yapabilecek beceriye ve girişimci ruha sahip bireylerdir. Bu beceriler akademik alanda olduğu kadar sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da yetişmiş insanlar için de geçerlidir.
Kazanımlarıyla STEM
STEM eğitiminin günümüzde yaygınlaşma çabası içinde olmasının en önemli amaçlarından biri geleceğin dünyasına, sorun çözebilen, hayal gücünü verimli kullanabilen nitelikli bireyler yetiştirmektir. Günümüzden 300 yıl önce 10 yıllık bir süreçte kaydedilen gelişim ile günümüz dünyasını kıyasladığımızda, sürecin kendini katbekat hızlandırdığını görebiliriz. Süreçteki bu hızlanma, çabuk karar verebilen ve sorunlara çözüm üreten bireylerin eğitilmesini mecbur kılmıştır. Henüz topluma aktif olarak katılmamış bu öğrencilerin eğitimindeki hassasiyet, geleceğin dünyasını çok daha iyi bir yer haline getirebilir. Bu bağlamda STEM, eğitimde kullanılabilecek yöntemlerden biridir. Bu eğitim, öğrencinin üretken ve dinamik bir yapıda olmasını aynı zamanda da farklı disiplinlere olan yaklaşımına yeni bir pencere açmasını hedefler. STEM dersleri, içerisinde pek çok aktivite barındırır. Aktivitelerde öğrenciler bir grup içerisinde veya bireysel olarak çalışabilir.