BRENT Brent Petrolde dün etkili olan satışların sabah saatlerinde de sürdüğü görülüyor. 86.70$ gibi çok önemli bir dirence yaklaşıldığı bu süreçte son günlerdeki yorumlarımızda uyarı olarak yazdığımız göstergelerdeki bozulmanın belirginleştiğini görüyoruz. Teknik göstergelerde yaşanan negatif uyumsuzluk sonrasında bugun itibariyle kısa vadeli trend desteğinin altına inilmiş olması önümüzdeki günler açısından kısa vadeli düzeltme hareketinin deva edebileceği gösteriyor. Trend desteği konumunda olan 82.70$ seviyesinin üzerine çıkılamadığı sürece geri çekilmelerin devamını bekliyor olacağız.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Önceki iki günde yaşanan geri çekilme sonrasında satışlar karşılanırken Ons/Altın’da tekrar yükseliş denemeleri görüyoruz. Orta vade açısından oluşum potansiyelini yüksek bulduğumuz TOBO formasyon görünümü geçerliliği korurken, kısa vade de etkili olan yükseliş kanal desteğinin de üzerinde hareketler sürüyor. 1785$ desteğinin üzerinde karşılanan satışlar sonrasında yaşanacak yükselişlerde 1813 ve 1826$ seviyeleri kısa vadeli ilk direnç noktaları olarak takip edilebilir..

GRAM ALTIN Gram altında geri çekilmenin trend desteğinin üzerinde karşılandığı görülüyor. Son haftalarda yaşanan güçlü yükseliş sonrasında ana trendde bir bozulma görmüyoruz. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım (direnç) seviyelerinde olması ve bazı göstergelerde yaşanan negatif uyumsuzluk gevşeme eğiliminin sürebileceği gösteriyor. Trend desteği konumunda olan 548 seviyesinin üzerinde trendde biz bozulma beklenmemeli. Ancak bu desteği kırılması kısa vadeli bir düzeltme hareketinin hızlanmasına neden olacaktır.

GÜMÜŞ “XAGUSD” 24.80$ direncinin kırılamaması sonrasında etkili olan satışların karşılandığı görülüyor. Kısa vadeli yükselen kanalın alt bandı olması açısından 23.70 $ seviyesi ile 24.80$ direncini yakından takip edeceğiz. Bu seviyelerin kırıldığı yönde hareketlerin hızlandığını görebiliriz. Teknik göstergelerin zayıflıyor olması 23.70$ desteğinin kırılma olasılığını artırırken, bu seviyenin altındaki hareketlerde UZUN pozisyonlar da ısracı olunmamalı.

EURUSD EUR/USD paritesi son iki günde dar bantta sıkış hareket ediyor. Günlük grafiklerde teknik göstergeleri karışık hareket eden paritede 1.1560’ı ilk destek seviyesini olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerinde tepki atakları görebiliriz. Yükseliş denemelerinde ise 1.17 seviyesi ise ilk önemli direnç noktası olarak verebiliriz. Düşüş trend direnci konumunda olan 1.17 seviyesinin üzerinde kapanış yaşanmadıkç

DXY DXY’nin ana trendin de bir değişim görülmüyor. Ancak kısa vadeli hareketler açısından 94 seviyesi aşılamadı. Kısa vadeli hareketlerin yukarı yönde hızlanabilmesi için ilk etapta 94 seviyesi kırılmalı 94.70 seviyesi ise orta vadeli trendin devamı açısından önemli direnç konumunu koruyor. DXY’de 93.43’ü ise ilk önemli destek seviyesi olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı