Cizre'de 7'den 70'e katlediyorlar

Bir hafta önce sıkıyönetimle devreye konulan devlet terörü Cizre'de can almaya devam ediyor. Top atışlarıyla dün gece Cizre'yi ateş çemberine alan devlet güçleri, 15 yaşındaki Bünyamin İrci'yi katletti.

1423 kez okundu.
Cizre'de 7'den 70'e katlediyorlar Advert

Kalp rahatsızlığından durumu ağırlaşan 70 yaşındaki Mehmet Dikmen adlı yurttaş, polisin saldırısı ve engelleri nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitirdi.

 

Sıkıyönetimin 7'nci gününü geride bıraktığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçleri her gece olduğu gibi dün gece de katletmeyi sürdürdü. Devlet terörüne karşı günlerdir direnen Cizre halkına devlet güçleri, şiddetini tırmandırdı. Devlet terörünü sokağa çıkmakla kırmaya çalışan yurttaşlara polis ve askerler ateş açtı. Halkın gece boyunca sokaklarda olduğu ilçede, saat 04.00 civarlarından Nur Mahallesi'nden Cudi Mahallesi'ne geçmek isteyen Bünyamin İrci (15) isimli çocuk, polis tarafından hedef gözetilerek göğsünden vuruldu. Yurttaşların verdiği bilgilere göre, İrci önce sokakta yaralandı. Daha sonra yurttaşlar tarafından ambulansla hastaneye götürmek için Botan Hastanesi arkasına götürüldü. Bu esnada Akrep tipi zırhlı araçta bulunan polis ateş açtı. İrci, bu kez kafasından vuruldu. Saldırı yerinde yaşamını yitiren İrci'nin cenazesi Nur Mahallesi'nde bulunan Şeyh Sait Camii'ne götürüldü.

 

Saldırı ve engeller can alıyor

 

Devlet güçleri sadece saldırılarıyla değil engellemeleri ve yasaklarıyla da can almaya devam ediyor. Daha önce hastaneye kaldırılmadığı için çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Yafes Mahallesi'nde oturan ve uzun zamandır kalp rahatsızlığı bulunan Mehmet Dikmen (70) isimli yurttaş bu sabaha karşı durumu ağırlaştı. Ailesi tarafından 112 Acil Servis arandı. Ambulansın mahalleye girmesine polisler tarafından izin verilmemesi nedeniyle Dikmen yaşam mücadelesini kaybetti. Dikmen'in cenazesi evinde bekletilirken, HDP'li vekiller cenazenin evden çıkartılabilmesi ve mahalleyle cenaze aracının alınması için yetkililerle görüşmelerini sürdürüyor. Kaynak diha

 

 

 

 

 

 

 

siyaset urfa haber ŞANLIURFA 1 MİLYON METREKARE ASFALT SERİLİYOR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum