Haber Merkezi Gaphaberleri.com: (Bursa-Ayten Avdan

Türkiye’nin birçok ilerde Çatışmalı süreçle birlikte ırkçı saldırılar Bursa’da da devam etmektedir.

Hakkâri -Dağlıca ve Iğdır’da bir gün arayla 29 Asker ve polisin yaşamını yitirdi,

 

HPG ve Askerler Arasındaki çatışmalar Türkiye’nin birçok noktasında ırkçı saldırısına maruz kalan Kürtler ve Kürt işçiler oldu

 

PKK saldırıların ardından yapılan terör protesto gösterilerinde  Türkiye nin dört bir yanında HDP il ve ilçe binalarına taşlı sopalı saldırılar ve kundaklama eylemlerine hedef Oldu,

 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Bursa il Başkanlında bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısına bazı Demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinde katılarak HDP ye destek verdi.

 

Saldırıda yaşamını yitiren askerin sivil polisin ailelerine yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayarak

 

HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, son günlerde Türkiye de adeta bir akıl tutulması yaşandığını ve olayların iç savaş görüntüsünü verdiğini söyledi son yaşanan olaylarda 400' ü HDP binasına saldırı belirten Kolçak, Saray sarhoşluğu saltanat sarhoşluğu il halkımız karşı karşıya getirmiştir.

Kolçak, Saldırılar sarayın görevlendirdiği muhtarlar eliyle yürütülüyor partimize karşı yürütülen kontrolü bir savaş var düşmüş bir hükümet orduyu yargıyı diğer kurumları ellerinden tutarak bunları yapıyor dedi.

Ayakta kalan basınında susturularak doğru haber akışını önüne geçilerek

Geçilmeye çalışıldığını yalan ve desenformasyona bas vuruldugunu dikkat çeken Kolçak şunları söyledi: " Akp ve saraydaki de şunu bilsin, bugüne kadar denemedik hiçbir şey kalmadı. Biz Tansu Çiller ve doğan güreşi gördük.

imparator neroun ülkeyi ateşe vermekten vazgeçmesi gerekiyor Türk ve Kürt halkının kardeşliğini sabote ediliyor.

Bu bir saray savaşıdır. Biz bu savaşın tarafı olmayacağız. Koçak, bayrak bizimde bayrağımız HDP' ye yönelik saldırılar da emniyet güçlerinin olumsuz ravir sergilediklerinden şikâyet eden Asiye Kolcak, olaylar sırasında valiyi aradı iğini ancak telefona çıkmadığını ileri sürdü.

 

Kolcak, Yenişehir deki ilce binamıza saldırı olduğunu emniyet Müdürlüğünü arıyorum. Orda ki arkadaşlarımız bayrağı asip ayrılacaklar diyor. Kolcak, o bayrağı ırkçı gurubun bayrağı olmaz o bayrak hepimizin bayrağı ve Bursa Hdp il eş başkanı Yüksel Akgün Hdp'nin başarısını hazmedemediler.

 Akgün, konuşmasının ardından ve Hdp il eş başkanı Kezban dumluda basın açıklamasında bulundu.

Dumlu, AKP' nin 7 haziran seçimlerinde halkın iradesine ulaşan mecliste HDP nin sağladığı temsili yeti ve iktidar olmayı ve beraberinde başkanlık hayalleri kuran AKP ve cumhurbaşkanı Erdoğan bu gerçekleşmeyince secim öncesi aldıkları kararlar ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmaya çalışmaktadırlar denilen açıklamada bu hedeflerine ulaşamamalarının büyük sorumluğu olarak gördükleri partimize yönelik kirli planlar devreye konarak saldırılar başlatmışlardır.

Dumlu, erken seçim kararıyla yeniden iktidar olabilmeleri ancak partimiz siyaset dışı bırakılarak mümkün olabileceği düşürmektedir.

 artık  Yeter diyorum ülkemiz bu tehlikeli söreten derhal çıkarılmalıdır 400 Vekil ve iktidar uğruna yaratılan bu kaos ortamı halkımızın ortak geleceğini tehlikeye atmaktadır ve bu süreçte kaybettiğimiz tüm canlarımızın  acısını yüreğimizde hissediyoruz ve her birine Allahtan rahmet halkımıza başsağlığı diliyorum.