İdea Teknoloji Çözümleri tarafından geliştirilen Yeni Nesil Dijital Satış Temsilcisi Geldibil, ana firma ile satış noktaları arasında mobil bir köprü oluşturuyor. Geldibil ile satış noktaları ana firmaya cep telefonu üzerinden direkt sipariş verebiliyor. Firmalar da ürün fiyatları, indirimler, iskontolar ve güncel kampanyalar hakkında satış noktalarına anında cepten bilgi iletebiliyor. Geldibil, hem firmaların satış potansiyelini artırıyor, hem de saha operasyonlarındaki yakıt giderleri vb. maliyetlerde ciddi tasarruflar sağlıyor.
İdea Teknoloji Çözümleri, satış süreçlerinin etkin yönetimini sağlayan yazılım çözümlerine bir yenisini ekledi. Şirketin yeni ürünü Geldibil, çok sayıda satış noktasına dağıtım ve satış yapan firmaların pandemi döneminde sahada yaşadığı erişim problemlerine dijital bir çözüm getiriyor.
Akıllı telefonlar üzerinde kullanılan bir mobil uygulama olan Geldibil, sipariş alma ve stok bilgisi kontrolü için satış noktalarına gitme ihtiyacını ortadan kaldırıyor, satış noktaları ve firmalar arasında iki yönlü dijital bir köprü oluşturuyor.
Geldibil, satış kayıplarını önlüyor, sadakati artırıyor, satış operasyonlarına hız ve verimlilik getiriyor
Satış noktaları, akıllı telefonlarına kurdukları Geldibil uygulaması ile doğrudan ana firmaya sipariş verebiliyor ve siparişlerini takip edebiliyor. GeldiBil, firmalara, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan, mobil uygulama üzerinden, çevrimiçi olarak, ürünlerini doğrudan satış noktalarına tanıtma ve satış yapma imkanı veriyor.
Geldibil uygulaması, alıcının ürün kategorileri ve çeşitliliği hakkındaki bilgisini ve algısını geliştiriyor, satışları artırıyor. Bütün işlemler online yürütüldüğü için adet ve ürün tercihinde hataların ve bu hatalardan doğan iadelerin önüne geçiliyor. Satış noktalarına daha az ziyaret yapıldığı için firmaların yakıt tüketimini dolayısıyla operasyon maliyetlerini ve karbon ayak izini azaltıyor. Satış temsilcilerinin iş yükünü azaltarak iş geliştirmeye odaklanmasına imkan veriyor.
Dijital Satış Temsilcisi Geldibil’in veri analiz özellikleri, firmaların satış noktalarının satış hacimlerini, satın alma eğilimlerini ve benzeri bilgileri yakından izlemelerini sağlıyor. Daha etkili satış ve kampanya stratejileri geliştirilmesine, hızlı karar vermeye yardımcı araçlar sunuyor.
Yazılım sektörünün bilişim pazarındaki payı artacak
Geldibil uygulamasını, ileriyi görerek, 2018’de geliştirdiklerini belirten İdea Teknoloji Genel Müdürü Emre İyibilir sözlerine şöyle devam ediyor:
“Üretici firmaların, satış-dağıtım zincirinin ucundaki bir satış noktasını ve bu noktanın tüketiciyle ilişkisini yönetmesi kolay değil. Firmaların, fiyatlar, indirimler, kampanyalar, iskontolar gibi yönetmeleri gereken çok fazla değişken var. Bu kadar değişkeni ve veriyi ancak merkezden, sistematik ve dijital yöntemlerle yönetmek mümkün. Yeni nesil dijital satış temsilcisi Geldibil, günümüz koşullarında bu ihtiyaçlara en iyi yanıt veren çözümlerimizden biri.”
“Önümüzdeki dönemde, firmaların, satış noktalarına doğrudan tanıtım ve satış için kullanabilecekleri, uygun maliyetli dijital iletişim kanalları ve pazarlama çözümleri öne çıkacak. Süreçlerde dijitalleşme düzeyini yükselten, katma değerli ve inovatif çözümlere talep artacak. Yapay zeka, doğal dil işleme (NLP), görüntü işleme gibi teknolojilerle insan ve mekandan bağımsız, süreçleri standardize eden ve hatasız sonuçlar üreten çözümlerle yazılım sektörünün bilişim pazarından aldığı pay artacak.”
“İdea Teknoloji Çözümleri’nin hedefi firmaların değişen pazar koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olmak, B2B pazarlamada, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymayan, mobil ya da web tabanlı, çevrimiçi çözümler sunmak”.
Çok sayıda satış noktasına hızla ve düşük maliyetle erişmek için ideal
Geldibil Türkiye’de ya da yurt dışında, lokasyondan bağımsız olarak, satış noktaları ile doğrudan, dijital bir satış kanalı oluşturmak isteyen tüm üretici ve dağıtıcı firmalar tarafından kullanılabiliyor. Uygulama, içecek, gıda, pet ve bebek ürünleri, temizlik ve hijyen malzemelerini kapsayan hızlı tüketim grubu, dayanıklı tüketim ürünleri, ofis-kırtasiye sektörü, kimyasal ürünler ticareti ve akü gibi otomotiv yan sanayi alanlarında faaliyet gösteren, yani çok sayıda satış noktasına ürünlerini tanıtmak ve satmak isteyen tüm firmaların ihtiyaçlarına uyarlanabiliyor.
Hibya Haber Ajansı