Asya Abdulah: Halkımızın direnişi Ortadoğu’nun geleceğini belirleyecek

Partisinin 6. Kongresinde konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdulah, kongrenin Rojava’da tüm halkların yürüttüğü tarihi direnişin ürünü olduğunu belirterek, “kongremizin halkların direnişi ve özgürlük gücüne dönüşmesine, tüm Suriye halklarının temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasına, bölgenin geleceğini belirlemeye vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

1528 kez okundu.
Asya Abdulah: Halkımızın direnişi Ortadoğu’nun geleceğini belirleyecek Advert

Sabah saat 09.20’de Rimêla kasabasındaki Aram Dikran Kültür Sanat Merkezi’nde başlayan ve 600 delege ile 300 misafirin katıldığı PYD 6. Kongresi devam ediyor.

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Parti Eşbaşkani Asya Abdulah, delege ve misafirleri selamladıktan sonra şöyle konuştu: “Önceliikle Rojava halklarının ak ve özgürlükleri için amansız direnen ve canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu kalabalık kongre, şehitlerimizin direnişi ve halkımız ile tüm Rojava halkarının büyük fedakarlığının bir ürünüdür. “

 

Abdullah konuşmalarının devamında “Halkımızın devam eden büyük direnişi dört parça Kürdistan ve Ortadoğu’nun geleceğinin inşa adımlarıdır. Cizira Botan halkı şahsında Bakur Kürdistan’da devam eden mücedele iktidar mekanizmalarına karşı onur direnişidir” dedi.GIRKE-GOTINA-ASIYA-EBDULAH-2

 

Abdulah Rojava Devrimi’ndeki kadın mücadelesine dönük olarak “Rojava Devrimi’nde YPJ ve kadın özgürlük hareketi şahsında açığa çıkan direniş tarih yazmıştır. Bugün Kürdistan’da erkek egemen zihniyete karşı kadınların Rojava direnişi örnek teşkil etmektedir. Şuna inanıyoruz ki mücadelemiz yükselerek devam edecektir” dedi.

 

Abdullah, tüm Kürdistan güçlerinin direnişini selamlayarak konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm güçlerin direnişi ve Rojava direnişine destek veren herkesi selamlıyoruz. Rojava devrimi ile amacımız Demokratik Suriye ve tüm saldırılara karşı özgür yaşamı inşa etmektir.”

 

Asya Abdullah, “Heyetlerin katılımıyla gerçekleşen kongremizin halkın direniş gücü ve Demokratik Suriye’nin inşası sağlayacağı inancını taşıyoruz” dedi.

 

 

Asya Abdullah’ın konuşması ardından PYD eşbaşkanı Salih Müslim Kürtçe, Arapça ve İngilizce katılımcıları selamladıktan sonra Kürtçe hazırlanan raporu okumaya başladı.(anha)

GIRKE-GOTINA-ASIYA-EBDULAH-2

Rimêla Aram Dikran Kültür Sanat Salih Müslim Kürtçe Arapça İngilizce Kürdistan Ortadoğu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum