Çin: Evergrande temerrüt konusu

Derecelendirmenin belirleyicilerine bakacak olursak; Kuponların ödenmemesi, çapraz temerrüt ve yeniden yapılandırma üzerindeki belirsizlik öne çıkıyor.

267 kez okundu.
Çin: Evergrande temerrüt konusu Advert

Çin’de iki emlak şirketi dolar tahvillerinde resmi olarak temerrüde düşmüş durumda: China Evergrande Group ve Kaisa Group Holdings Ltd. Fitch, Evergrande'nin içinde bulunduğu durumu belirterek Uzun Vadeli Yabancı Para Birimi Temerrüt Derecelendirmesini (IDR) 'C'den 'RD'ye (Kısıtlanmış Temerrüt) düşürdü. Benzer şekilde iştiraklerinin de derecelendirilmesi düşürülmüş durumda. Not indirimleri, 6 Aralık'ta ödemesiz dönem sona erdikten sonra Tianji'nin 645 milyon USD'lik %13'lük tahvilleri ve 590 milyon USD'lik %13,75'lik tahviller için 6 Kasım 2021'de ödenmesi gereken kuponların ödenmemesini yansıtıyor.

 

Derecelendirmenin belirleyicilerine bakacak olursak; Kuponların ödenmemesi, çapraz temerrüt ve yeniden yapılandırma üzerindeki belirsizlik öne çıkıyor. Çapraz temerrüt konusunda; Tianji, Evergrande'nin sınırlı bir yan kuruluşu ve ödeme yapılmaması, Evergrande'nin tahvillerinde bir temerrüt olayını tetiklemiştir.

 

Bu arada Çin merkez bankası, politika yapıcıların bu yıl ikinci kez bankalar için döviz zorunlu karşılık oranını yükseltmesinden bir gün sonra, yuanın gücünü sınırlamak için daha fazla adım attı ve 2018'den beri derlenen tahminlere göre en zayıf referans oranını belirledi. Finansal kurumlar için FX zorunlu karşılık oranı, 15 Aralık'tan itibaren geçerli olan mevcut %7'den %9'a yükseltilecek.

Kaynak Tera Yatırım-Enver Erkan
Hibya Haber Ajansı

Çin: Evergrande temerrüt konusu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum