'Neye mal olursa olsun basın üzerine düşeni yapmalı

Urfa'da aday tanıtım toplantısında konuşan HDP Urfa Milletvekilli adayı Leyla Güven, Türkiye'de basın özgürlüğünden dem vuranların var olan tabloya bakmasını isteyerek, bansının neye mal olursa olsun üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti. Osman Baydemir ise, 1 Kasım seçimlerinin, 7 Haziran seçimlerinin bir tekrarı olmaması için Urfalıları sandık başına çağırardı.

1427 kez okundu.
'Neye mal olursa olsun basın üzerine düşeni yapmalı Advert
Haberin videosu için tıklayın!

HDP Urfa İl Örgütü , 1 Kasım seçimleri için kentten gösterilerin milletvekili adaylarını düzenlediği toplantı ile tanıttı. Toplantıda konuşan HDP Urfa milletvekili ve adayı Feridun Yazar, diktatörlüğü engelleyebilmek, barışı ve özgürlüğü sağlayabilmek için HDP'nin mutlak suretle ciddi bir başarı alması gerektiğinin altın çizdi. 

 

Ardından konuşan HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven, 90'lı yıllalar da özgür basına yönelik, baskı, katliam ve binaların bombalanmasını hatırlatarak, "Daha birkaç gün önce DİHA'nın içinde bulunduğu binada 30'u aşkın gazeteci haksız ve suçsuz yere gözaltına alındı. Türkiye'de basın özgürlüğünün olduğunu söyleyenler buyursun baksın. Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırı ile basının neye mal olursa olsun üzerine düşeni yapması gerektiği anlaşıldı. Sizden ricam objektif ve bütün partilere eşit mesafede olmanızdır" dedi.

 

'1 Kasım seçimleri halkların iradesine hakarettir'

 

Milletvekili  adayı Osman Baydemir ise, 1 Kasım seçimlerinin, 7 Haziran seçimlerinin bir tekrarı olmaması için Urfalıları sandık başına çağırarak, "1 Kasım seçimleri  halkların iradesine hakarettir. Başkan olamadı diye halktan intikam almak sureti ile ülkede şiddet ortamını tekrardan tırmalandırmıştır. 400 milletvekili isteyenler, başkanlık rejiminde ısrar edenler Türkiye'yi nereye gittiği belli olmayan bir yere sürükleme çabasındadırlar" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

 

hdp 1 kasım erken seçim aday adayları seçim millet vekilileri seçilmesi urfa türkiye
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum