Erdoğan'ın PYD sorunu bitmiyor

ANKARA Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aylardır DAİŞ’e karşı insanlık onurunu savunan ve bunun mücadelesini veren PYD’yi “terör örgütü” ilan ederken, PKK’nin Suriye’de meşrutiyet kazanmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu.

1039 kez okundu.
Erdoğan'ın PYD sorunu bitmiyor Advert

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel'de AB Konsey Başkanı Donald Tusk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yine DAİŞ’e karşı savaşan PYD’yi hedef alarak, dünyanın hayranlık yuduğu örgütü “terör örgütü” ilan etti. Avrupa'nın kaderini ve geleceğini Türkiye'den ayrı düşünmenin imkansız olduğunu savunan Erdoğan, “AB üyeliğinin bizim için stratejik bir tercih olduğunu yine vurguladık. AB ile müzakere ile sürecinin suni siyasi engellerden arındırılmasını tekrar belirttik.

Özellikle vize serbestisi diyaloğunun geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Bu konularda sayın Tusk ile mutabıkız" iddiasında bulundu. DAEŞ'i m eşrulaştırmanın bir aracı olarak diğer örgütlerle aynılaştıran Erdoğan, "Türkiye gerek DAEŞ, gerek PKK, DHKP-C ile kararlı bir mücadele yürütüyor” iddiasında bulundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında dünya gündemine olan mülteci sorununu çözümünün de Eğit-Donat ve arındırılmış güvenli bölge ile mümkün olduğunu savundu. Erdoğan, PKK’nin Suriye’de meşruiyet kazanmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Açık ve net konuşuyorum PYD'de PKK gibi terör örgütüdür ve beraber çalışmaktadırlar. Bu husus da iyi terör örgütü kötü terör örgütü diye bir şey yoktur” ifadesini kullandı.(diha)

Erdoğan PYD sorunu bitmiyor Cumhurbaşkanı Brüksel
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü