Gülüş estetiği ile en ideal gülüşünüze kavuşun

Dişlerdeki estetik görünüm kişinin özgüvenli ve mutlu hissetmesini sağlayarak iş ve sosyal ilişkilerini de olumlu etkilediğini dile getiren Medipol Mega Üniversite Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Ögr.Üyesi Halenur Bilir, kişiye özel gülüş tasarımı hakkında bilgi verdi.

289 kez okundu.
Gülüş estetiği ile en ideal gülüşünüze kavuşun Advert

Gülüş estetiğinde en ideal gülüşü nasıl tasarladıklarını açıklayan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Ögr.Üyesi Halenur Bilir, “Kişiye özel olarak planlanıp diş hekimliğinde kullanılan lamina veneerler, tam seramik ve zirkonyum restorasyonlar gibi işlemler ile her hastaya uygulanabiliyor. Bu uygulama yapılırken yüz oranları, dişlerinin boyutları, dişeti seviyeleri, yüzdeki asimetri, burun ucu, göz bebeklerinin pozisyonu, dudakların pozisyonu, çenelerin kapanış ilişkileri gibi anatomik kriterlerin yanı sıra hastanın mesleği, yaşı, cinsiyeti gibi faktörler de göz önünde bulunduruluyor” ifadelerini kullandı.

 

ESTETİK ÖNCESİ ORTODONTİ TEDAVİSİ GEREKEBİLİR

Bazı diş yapılarındaki çapraşıklıkları düzeltmek için dişlerde çok fazla aşındırma yapılmasının gerekebileceğine dikkat çeken Bilir, dişin canlılığına zarar verebilen bu aşırı aşındırma gereken durumlarda estetik işlemler öncesinde bu çapraşıklıkların düzenlenmesi için ortodontik tedavi gerekebileceğini ifade etti.

Simetrinin gülüş tasarımında önemini vurgulayan Bilir, “Diş etlerinde asimetri mevcut olan hastalarda diş eti seviyeleme işlemi yapılıyor. Estetik bir gülüşün yapımında lamina veneerler, tam seramik estetik restorasyonlar ve zirkonyum restorasyonlar kullanılıyor. Ayrıca eksik dişler varsa implant tedavisi ile bu eksiklikler tamamlanıp implantların üzerine tam seramik porselen kaplamalar veya zirkonyum kaplamalar yapılarak bu gülüş tamamlanıyor. Dişlerin rengi ile ilgili sorun olduğu durumlarda diş beyazlatma yapılabiliyor.” dedi.

 

İKİ SEANSTA GÜLÜŞ DİZAYNI

Gülüş tasarımının aşamalarından bahseden Bilir, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Gülüş dizaynı 2 seans olarak planlanıyor. İlk seansta hastadan ağız içi, ağız dışı fotoğraflar ile konuşma esnasında video kaydı alınır. Yine bu seansta dijital ağız içi tarayıcı ile üst ve alt çene ölçüleri ile çenelerin kapanış kaydı alınır. Hastanın yüz oranları, dişlerinin boyutları, dişeti seviyeleri, yaşı, mesleği gibi birçok parametre göz önünde bulundurularak dijital tasarım programlarında kişiye özel gülüş tasarlanıyor. Daha sonra bu planlanan gülüşü içeren modeller 3 boyutlu yazıcılardan çıkarılır. İkinci Seansta “Mock-up” adını verdiğimiz bir işlemle bu gülüş diş hekimliğinde kullanılan geçici malzemelerle hastanın ağzına aktarılır. Bu seansta hasta dişlerinde herhangi bir işlem yapılmadan final gülüşünü görmüş olur.”

 

Hasta ve hekim en son olacak gülüş ile ilgili ortak karara vardıktan sonra bu gülüş dijital olarak kaydedildiğini belirterek estetik gülüş yapımında ortaya çıkacak daimi estetik restorasyonların yapımında kullanıldığını anlattı.

 

Son seansta hastanın konuşması ve diş temaslarının da diş hekimi tarafından değerlendirildiğini söyleyen Bilir, sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Dişlerinin boyutu ve formuyla ilgili istediği ilave işlemler varsa bunları bildirebilir. Bunun yanı sıra estetik işlemler öncesi dişeti işlemleri, ortodontik tedavi, implant tedavisi gibi yapılması gereken ilave tedavilerden olup olmadığı da belirlenir.”


Hibya Haber Ajansı

Gülüş estetiği ile en ideal gülüşünüze kavuşun
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum