Öcalan, seçim çalışmalarını kendi memleketinde sürdürdü

URFA – HDP Urfa Milletvekili ve Adayı Dilek Öcalan, memleketi Halfeti’de seçim çalışlarını sürdürdü. 7 Haziran’da istediğini alamayan geçici AKP hükümetinin seçimlerden sonra meclis kapılarını sadece 3 kez açtığının altını çizen Öcalan, bu açılışları da yapamadığı koalisyon, savaş tezkeresi ve kendi bakanlarına görev vermek için yaptığına dikkat çekti.

1165 kez okundu.
Öcalan, seçim çalışmalarını kendi memleketinde sürdürdü Advert

Haber Merkezi Gaphaberleri.com ve RuhaNews.com

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili ve Adayı Dilek Öcalan, Urfa’nın Halfeti ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürdü. Öcalan’a HDP ve DBP ilçe eş başkanları ile Halfeti Belediyesi eş başkanları eşlik etti.

 

 

Öcalan beraberindekiler ile birlikte ilçeye bağlı Yukarı Göklü Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanan Erol Gül’ün ailesini dayanışmak amacıyla ziyaret etti.

 

 

Aile ziyaretinde geçmiş olsun dileklerini ileten Öcalan, yurtsever halka karşı yapılan tutuklamaların AKP’nin talimatıyla yapıldığı belirterek, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde istediği alamayınca ülkeyi savaşa götürdüğünü dile getirdi. AKP’nin halkı sindirmek amacıyla yürütmüş olduğu tüm yönelimlerine karşı dayanışmak gerektiğini ifade eden Öcalan, aileye ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi.

Öcalan, AKP’ye 7 Haziran’da verdikleri dersi 1 Kasım’da halkların sahiplenişi ile yeniden yaşatacaklarını kaydetti.

 

 

‘3 ay içerisinde ülkeyi seçime neden götürdün?’

 

Ardından seçim çalışmalarına Arğıl Mahallesi’ne geçerek devam eden Öcalan, önceki seçimlerde farklı partileri destekleyen aileleri ziyaret etti. Büyük ilgi ve alaka ile karşılanarak ağırlanan Öcalan ve beraberindekiler, destek istedi. Ziyaretlerde konuşan Öcalan, normal ve sıradan bir seçime girmediklerini aktararak, on yıllardır verilen hak mücadelesinin 7 Haziran’da büyük bir temsiliyet bulduğunu ifade ederek, bunu hazmedemeyen zihniyetin 3 ay içerisinde ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü söyledi.

 

 

Öcalan: Devletin atamışları halkın seçilmişlerini tutukluyor

 

Basının dahi mevcut geçici hükümet tarafından baskılandığını dile getiren Öcalan, 7 Haziran’dan sonra 3 kez meclisin açılıp kapandığını belirterek, bunlardan birinde koalisyon görüşmelerine hitaben yapıldığını, birinin savaş teskeresine binaen yapıldığını ve üçüncü açılışın ise kendi seçtikleri bakanlarına görev için kapılarının açıldığını kaydetti. Seçimlerden sonra katledilen sivillere dikkat çeken Öcalan, yüzde 80’ler ve üzerinde halk tarafından seçilen seçilmişlerin devletin atanmışları tarafından tutuklanmasına dikkat çekti. Öcalan son olarak halkın artık geçici AKP hükümetinin öteki yüzünü tüm çıplaklığı ile gördüğünü ifade ederek, gereken cevabın yine halk tarafından 1 Kasım’da verileceğini dile getirdi.

 

 

 

siyaset urfa haber gaphaber ocalan htc one aplle mhp
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum