Yatay fırçalama diş eti çekilmesi nedeni

Dişleri yatay bir şekilde fırçalamak diş yüzeyinde aşınmalara, diş etinde zedelenmeye ve çekilmeye neden olabileceği uyarısında bulunan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Periodontoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Arslan, diş etinden dişe doğru 45 derecelik açıyla süpürme hareketiyle süpürülüp dairesel ve yuvarlak hareketler ile fırçalamanın en doğru yöntem olduğunu açıkladı.

256 kez okundu.
Yatay fırçalama diş eti çekilmesi nedeni Advert

Herhangi bir şikayet olmasa bile diş kontrollerinin aksatılmaması gerektiğine dikkat çeken Arslan, “Diş fırçalaması sonrasında ara yüz fırçası ya da diş ipi ile dişler arasındaki ara bölgenin temizlenmesi önemli. Çünkü hiçbir diş fırçasının kılları bu ara yüzeye ulaşarak etkili bir temizlik yapamaz. Özellikle bu bölgede kalan plak ya da besin artıkları ağız kokusuna neden olacaktır. Yine uygun bir dil fırçası ya da rutinde kullandığınız diş fırçası ile dil yüzeyini temizlemek de dil yüzeyinde bakteri birikimini azaltır. Ağız temizliğine ne kadar dikkat etsek de diş taşı tükürük kaynaklı olduğu için diş taşı birikimi meydana gelecektir. Diş taşı kişinin fırçalama ile uzaklaştıracağı bir birikim değildir. Mutlaka hekim tarafından mekanik olarak temizlenmesi gerekir. Bu yüzden hekiminizin size önerdiği doğrultuda aralıklı kontrollere gitmelisiniz.” değerlendirmelerini yaptı.

Kişiye en uygun diş fırçası ve diş macununu seçiminin diş hekimi ile birlikte yapılması gerektiğine dikkat çeken Arslan, Doğru diş fırçasını seçerken kıl tipi, fırçanın genel şekli, kalitesi ve rahatlığı gibi faktörlerin önemli olduğunu belirtti.

AMBALAJA ALDANMAYIN ‘FLORÜR’E BAKIN

Diş macunu seçiminde ilk olarak florürlü olmasına dikkat edilmesi ve kişinin gereksinimine yönelik tercih yapılmasını söyleyen Arslan, doğru diş fırçası ve macun seçiminin ağız ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Kişinin hekime danışarak gereksinimine yönelik diş macunu kullanması gerektiğini vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sonlandırdı;

 “Diş macunu seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta florür içermesidir. Günümüzde florür ile ilgili tartışmalar olsa da Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerdiği doğrultuda florür güvenli bir şekilde diş macunlarında yer alıyor. Florür mine yüzeyindeki çürüklere etki ederek bölgenin reminerilizasyonu sağlar. Macunun yutulması tehlikesi olduğundan sadece 3 yaşından küçük çocuklara florürlü macunları önermiyoruz. Beyazlatıcı diş macunlar ise özellikle diş yüzeyinde aşınmaları olan hassasiyet problemi olan hastalar için uygun değil. Dişeti problemi ya da hassasiyeti olan hastalar bu problemlere yönelik diş macunları kullanması gerekiyor.”


Hibya Haber Ajansı

Yatay fırçalama diş eti çekilmesi nedeni
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum