Yurtdışı noel baba rallisi için Omicron’a bakarken

Hisse senedi yatırımcıları, hızla yayılan Omicron varyantıyla ilgili en son haberleri , virüsün ABD ekonomisini ne kadar etkileyebileceğine ve piyasa tarihsel olarak yılın güçlü bir dönemine girerken kazançları ne kadar etkileyebileceğine dair işaretleri yakından izlemekte.

287 kez okundu.
Yurtdışı noel baba rallisi için Omicron’a bakarken Advert

Hisse senedi yatırımcıları, hızla yayılan Omicron varyantıyla ilgili en son haberleri , virüsün ABD ekonomisini ne kadar etkileyebileceğine ve piyasa tarihsel olarak yılın güçlü bir dönemine girerken kazançları ne kadar etkileyebileceğine dair işaretleri yakından izlemekte. Teşvik edici gelişmeler yatırımcılara varyantın ekonomik etkisi konusunda daha fazla kolaylık sağladığı için Perşembe günü rekor bir kapanış oldu. Omicron'un muhtemelen bir miktar ekonomik etkisi olsa da, ABD tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam ettiğini görmekteyiz. CFRA Research verilerine göre, tarihsel olarak, ABD hisse senetleri 1945'ten bu yana 75 yılın 56'sında Aralık ayının son beş işlem gününde ve Ocak ayının ilk iki gününde yükseldi. Bu yıl, dönem bugün başlıyor. Stock Trader's Almanac'a göre, ortalama Noel Baba rallisi S&P 500'ü 1969'dan bu yana %1,3 artırmış. Wall Street'in ana endeksleri geçen hafta güçlü kazançlar kaydetti ve S&P 500 Perşembe günü rekor seviyeye ulaştı. ABD tahvil fonları, önceki haftaki büyük çıkışlara kıyasla, önceki hafta 1,5 milyar dolar çekti. Bir ralliyi başlatmak için Manchin cephesinde (1,75 trilyon dolarlık Daha İyi İklim ve sosyal harcama tasarısın da ) veya Omicron'da biraz iyi habere ihtiyaç var gözüküyor. Yurtiçinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Ekonomi Modeli’nin değerlendirilmesinde ; Yüksek faizlerle enflasyonu kontrol altında tutan klasik ekonomi anlayışını bir kenara bıraktıklarını, Finansal istikrar sağlandığında yaz boyunca farklı bir ekonomik iklime tanık olurken, Türkiye'nin risk primi üzerindeki 'balon' da dağılacak açıklamasını dinledik. TCMB başkanında “İki ülke ile döviz swap anlaşmaları sonuçlanabilir” dedi ki burada basına yansıyan “Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri” ydi.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Noel tatili sebebiyle birçok Borsada işlem geçmeyen Asya'da açık olan borsalarda karışık bir görünüm hakimdi.

Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme Kasım ayında Ekim ayına göre çok daha yavaş bir büyüme gösterdi.Kasım ayında sanayi şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,0 artarak 805,96 milyar yuan oldu. Ekim ayında karlar yüzde 24,6 büyüme göstermişti.

Japonya'da perakende satışlar Kasım ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi. COVID-19 vakalarının düşüş göstermesinin de etkisi ile Kasım ayında tüketicilerin mal ve hizmet alımları için cesaretlerinin artmasına bağlı olarak perakende satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik" dedi.

Erdoğan, "Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da inşallah bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız" dedi.

Kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarında sıfır stopaj uygulanması yürürlüğe girdi

Cebr tarafından hazırlanan Dünya Ekonomi Ligi Tablosu 2022 raporuna göre, Küresel ekonomik büyüklüğün gelecek yıl 100 trilyon doları aşması ve Türkiye ekonomisinin gelecek 5 yılda ortalama yüzde 3,4 büyümesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlası Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir." ifadesini kullandı.

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, sektörde "olağan dışı" bir yılın geride kalmak üzere olduğunu, bu yılki satışların 2020'nin bir miktar altında kalacağını ve salgındaki gelişmelerin, tedarik zincirindeki rahatlamanın, kur ve faizlerin seyrinin 2022'deki durumu belirleyecek etkenlerin başında geleceğini belirtti.-BloombergHT

Garanti Bankası, 649,3 milyon TL tahsili gecikmiş alacakları 119,2 milyon TL'ye ve 542,2 milyon TL ticari kredi alacaklarını 42,1 milyon TL'ye sattı.

TSKB, 150 milyon dolar tutarında "Jeotermal Geliştirme Projesi – Ek Finansmanı" kredisi sözleşmesi imzaladı.

Turkcell, BNP Paribas ile imzaladığı anlaşma sayesinde 2019’da tahsis ettiği sürdürülebilir endeksli kredinin tutarını arttırdı ve vadesini uzattı. Operatör, bu yeni anlaşma sayesinde kredi tutarını 70 milyon euroya, vadesini ise imza tarihinden itibaren 5 yıla çıkardı.

Coca-Cola İçecek/Başarır: S&P'nin şirketimiz için verdiği kredi notu Türkiye’nin ülke notundan dört kademe yukarıda

ASELSAN Güvenlik Sistemleri ürün ailesine ARIN X-Ray Bagaj Kontrol Cihazları eklendi

Şok Marketler: İndirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Yurtdışı noel baba rallisi için Omicron’a bakarken
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum