Denge ve yeniden pozisyonlanma süreci devam ediyor

Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmeleri daha sağlıklı olacaktır. ( Işık Menkul )

180 kez okundu.
Denge ve yeniden pozisyonlanma süreci devam ediyor Advert

Tatil havasına giren küresel piyasalarda risk iştahı görece yüksek kalmaya devam ederken yurtiçinde kur ve borsadaki yüksek volatil seyrin arıdan yeni bir denge oluşumu ve yeniden pozisyonlanma çabası öne çıkmış durumda. Teknik anlamda 1750-1800 bandının yeni taban bölge olmaya ada olduğu kanısındayız. İkincil trendin 1750 üzerinde kalındıkça tekrar 2000 seviyesi üzerine devam etme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu dengelenme sürecinde dalga boylarının azalarak da olsa devam etme olasılığı yüksek görünüyor. Borsa cephesinde son 2 aydır devam eden ihracat odaklı ve döviz pozisyon fazlası olan şirketlere yönelim bir süre geride kalabilir. Bu süreçte bankalar ve görece geride kalmış hisselere yönelmek mevcut risk yönetimi açısından daha makul görünüyor.

Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Öne çıkan haber

Döviz piyasasında taşlar yerinde oturmadı. Kurlarda bir gün önceye göre yaşanan yüzdesel değişimler artı/eksi hala çok yüksek. Sabah saatlerinde dolar-TL’de alış kotasyonları 11,50’nin üzerinde.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için, "Kimse devreye girmedi" açıklamasını yaptı. Nebati, "20 Aralık'ta sadece binlerce bireysel satıcı devreye girdi, adeta yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz mevduattan ve döviz cinsi katılım fonu hesaplarından, vadeli TL mevduata ve katılma hesaplarına dönüşen tutarlara zorunlu karşılık teşviki uygulayacak

Gıda enflasyonu açısından öncü göstergelerden biri olarak kabul edilen Türk-İş gıda endeksinde Aralık ayında rekor yıllık artış izlendi. Ankara'daki gıda fiyatlarını temel alan endekste yıllık artış yüzde 54,96 oldu.

Reel Kesim Güven Endeksi, Aralık ayında bir önceki aya göre 2,3 puan azalarak 106,1 seviyesinde gerçekleşti. Böylece reel kesim güveni bir yılın en düşük seviyesine gelmiş oldu.

Borsa İstanbul’da hacimde daralma görülüyor. BIST-100 dün 10 günlük üssel ortalamasını olan 1940’ı test etti. Bugün de 1935-1940 arasındaki direnci yakından takip edeceğiz. Destek seviyelerimiz 1801 ve 1726.

Fransa, 23 Aralık'ta salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısının kaydedilmesinin ardından, Kovid-19'un omicron varyantının yayılmasını durdurmak için ek önlemler aldı.

Petrol, yatırımcıların sayıları hızla yükselen Omikron vakalarının önceki varyantlar kadar ağır geçmediğine dair gelen işaretleri dikkate almasıyla yükseldi. Brent petrol dünkü yükselişiyle 50-100 günlük ortalamasının üzerine çıkmış oldu ve kazanımlarını koruyor.

ABD’de S&P CoreLogic CS Konut Fiyat Endeksleri ekim gerçekleşmeleri 17:00’de açıklanacak.

Londra piyasaları Boxing Day tatili sebebiyle kapalı olacak

Dengelenme çabası sürüyor

2400 seviyelerinden başlayan sert satış süreci %50 düzeltme seviyelerinde destek bulurken son 2 gündür toparlanma çabası öne çıkmış durumda. Dün gün içinde en yüksek 1942 puan seviyesini gören endeks günü yüzde 0,31 yükselişle 1897 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,41 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,26 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,61 ile kimya, petrol, plastik, en çok kaybettiren ise yüzde 2,83 ile inşaat oldu. 16 Ekim’de AL konumuna geçen trend takip modelimiz son 5 gündür SAT konumunda bulunuyor.

Küresel çapta toparlanan risk iştahı ve kurdaki yükselişin desteğiyle birlikte dipten tepeye %70’yi aşan yükselişin ardından gelen satış ve artan volatilitenin dalga boyları azalarak bir süre daha etkili olması olası görünüyor. Teknik anlamda 1750-1800 bandının yeni taban bölge olmaya ada olduğu kanısındayız. İkincil trendin 1750 üzerinde kalındıkça tekrar 2000 seviyesi üzerine devam etme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz.. Bu süreçte bankalar ve görece geride kalmış hisselere yönelmek mevcut risk yönetimi açısından daha makul görünüyor.

Kaynak Işık Menkul - Volkan Dükkancık
Hibya Haber Ajansı

Denge ve yeniden pozisyonlanma süreci devam ediyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum