İLÇEMİZDEKİ ÇEVRE YOLU İÇİN BELEDİYEMİZ İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

HALFETİ BELEDİYESİ ÇEVRE YOLU İÇİN İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

1066 kez okundu.
İLÇEMİZDEKİ ÇEVRE YOLU İÇİN BELEDİYEMİZ İMKANLARINI SEFERBER ETTİ Advert

Haber Merkezi Gaphaberler.com/Süleyman TURAN

URFA  – Halfeti ilçe merkezindeki Çevre Yolu’nun yenilenmesi için 2013’te başlatılan çalışmaların zamana yayılması nedeniyle Karayollarının tasarrufunda olan yolun en kısa sürede bitirilmesi için belediyemiz tüm imkanlarını seferber etti.

 

Halfeti ilçe merkezinden geçen Çevre Yolu’nun 2013’te Şanlıurfa Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılan ihale ile karayollarına devredilerek başlanılan yenileme çalışmaları kapsamında sürenin uzaması ve çevre esnafının mağdur olmasına karşın çalışmaların hızlandırılması ve bitirilmesi adına Belediyemiz iş makineleri ve personeli ile tüm imkanlarını seferber etti. 15 metre ve yukarısında olan yolların Büyükşehir Belediyesi kontrolünde iken, bu konuda herhangi bir sorumluluğu olmamasına rağmen Halfeti Belediyemizin çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi adına, yol projesi çerçevesinde kazı çalışmalarına yardım ediyor.

 

Proje kapsamında geçen yol

 

26 metre genişliğinde 1100 metre uzunluğunda olan Çevre Yol’u yapımında ortada 4 metreden oluşan bir refüj bırakılacak. Refüjün bırakıldığı alana ise aydınlatma direkleri konulacak.

 

Yol güzergahındaki kazı çalışmalarının bitirilmesi halinde, yol üzerinden geçen elektrik şebekesinin yer altına alınması ve devamında ise karayollarının yol çalışmalarına bizzat başlaması bekleniyor. Yol altına döşenen ve yenilenecek olan elektrik hattı ile de başta Karaotlak Mahallesi olmak üzere kentte yaşanan elektrik sorununa da büyük ölçüde çözüm olunacağı ifade edildi.

 

‘Konunun takipçisi olacağız’

 

Konuya ilişkin konuşan Belediye Eşbaşkanlarımız Ayşe Durmuş ve Mustafa Bayram, ilçe esnafı başta olmak üzere halkı mağdur eden ve özellikle yaz aylarında tozdan geçilmeyen yolun biran önce bitirilmesi için ellerinden gelen katkıyı hem yüklenici firma, hem de karayollarına sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Eşbaşkanlar Durmuş ve Bayram, sürdürülecek olan yol çalışmalarının aynı zamanda bizzat takipçileri olacaklarını dile getirdi. Eşbaşkanlar Durmuş ve Bayram, çalışmalara ilişkin ilerleyen süreçte olası bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

 

İLÇEMİZDEKİ ÇEVRE YOLU İÇİN BELEDİYEMİZ İMKANLARINI SEFERBER ETTİ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum