Zühre ihracatta 2022 hedefini büyüttü, pandemiye rağmen e-ticaret ile dünyaya ulaştı

Zühre tüm dünyada muhafazakar moda sektörünün merkezi olarak Türkiye öne çıkıyor. Kumaş kalitesi, tasarım çeşitliliği, e-ticaret satış kanalındaki müşteri memnuniyeti yüksekliği ve kumaşlarında kullandığı ipek, pamuk ve tekstil ürünleri üretimindeki profesyonelliği ile birlikte ihracat yaptığı ülke sayısını 2022’de 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

260 kez okundu.
Zühre ihracatta 2022 hedefini büyüttü, pandemiye rağmen e-ticaret ile dünyaya ulaştı Advert

Türkiye’nin genel tekstil ihracatı ve üretimini değerlendiren Zühre Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu,  “Pandemi döneminde birçok ülkenin aksine Türk tekstil sektörü olarak üretim ve ihracatımızı artırdık. Pandemi ile birlikte gelen küresel krizi fırsata çevirmeliyiz. Tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Türkiye için şimdi krizi fırsata çevirme zamanı. Küresel salgın sonrasında küçülen dünya ekonomisinde, doğru pazarlarda, zamanında teslimat yapan ve çalışanların maliyetini, üretim kalitesini ve lojistik anlamdaki sürdürülebilirliğini devam ettiren Türkiye, dünyanın yeni üretim merkezi oldu.Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, 2021 yılının aralık ayında 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 111 arttı. Sadece tekstile bakarsak, İTKİB rakamlarına göre bu sene sektör ihracatımız yüzde 30'a yakın arttı. Zühre olarak ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 45 arttı, 2021 yılında büyümeyi e-ticaret kanalımız ateşledi. E-ticaret kanalımız Zuhre.com.tr’yi yüzde 200 büyüttük. Bu yılın ilk yarısında en çok ihracat yapılan ilk 5 ülken Irak, İran, Lübnan, Fas ve Cezayir oldu” dedi.

Zühre, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 35 ülkeye ihracat yapıyor

Makedonya-Tetova’da açtıkları mağazanın Zühre markası için bir üs niteliğinde olduğunu belirten Zühre Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu, “Son bir üç yılda Kahire, Irak, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da yeni mağazalar açarak, hazır giyim sektörünün ihracat rakamlarına katkı sağladık. Tekstil sektörü yıldan yıla büyüyen bir sektör. Pazar artık İstanbul’un belli başlı lokasyonlarını aşarak global arenalara taşındı. Önümüzdeki dönem için hedefimiz önce Cezayir, Endonezya, Almanya ve Lübnan pazarında büyümek ve diğer ülkelere de açılarak markayı yıldan yıla daha güçlü kılarak global pazarda etkin bir Türk markası konumuna getirmek. Yapacağımız yatırımlar ve açacağımız mağazalarla 2022 yılında da sektörümüzün büyüme hedefine önemli katkılar sağlayacağız. Şu anda ulaştığımız ülke sayısı 35. Irak, Ürdün, Filistin, Cezayir, Lübnan, Mısır, Tunus, Çin (Doğu Türkistan), İran, Suudi Arabistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Fas, Libya, Endonezya, Suriye, Makedonya, Rusya, Ukrayna, Kenya, Özbekistan, Almanya, Gana, Avusturya, Yunanistan, Hollanda, Amerika, Almanya, İspanya ya ihracatımızı artırarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

Zühre Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayilerimiz ve e ticaret satış kanalımızla eş zamanlı olarak büyüyoruz. 2021 yılı Sonbahar Kış koleksiyonumuz yine yoğun ilgiyle karşılandı. Üretime yatırım yapmaya istihdam sağlamaya her zamankinden çok önem vererek yolumuza devam edeceğiz. Gençlerin önünü açarak ekolojiyi koruyarak, güncel kalarak, kısacası akıllı uzmanlaşarak ilerlediğimiz sürdürülebilir üretim planımızla gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisi için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Tekstil firmaları yöneticileri; kanal stratejisi, coğrafi odaklanma, ürün çeşitliliği ve tedarik zincirlerini güvence altına almalılar ve bu konuda cesur davranmalılar. Sektör olarak yaklaşık
2 yıl önce başlayan salgında geçen sürede şu anda daha iyi durumdayız. En azından kriz yönetimi konusunda iyi bir tecrübe kazandık. 2022’nin korkulandan daha iyi olacağını düşünüyoruz; ancak pandeminin devam etmesi durumunda bazı tekstil şirketleri kritik kararlar almak zorunda kalabilir. İyimser olmalıyız; ancak her türlü senaryoya da hazırlıklı olmalıyız. Perakende mağazaları, şirket ofisleri ve küresel tedarik zincirleri Covid-19’dan çok etkilendi. Küresel moda endüstrisi sarsıldı. Bunun tam aksi olarak online satış kanalları, e ticaret siteleri de tüm zamanların rekorlarını kırıyorlar. Pandemi alışveriş alışkanlıklarını kalıcı olarak değiştirdi. Muhafazakar moda özellikle internet alışverişinde yüzde oranı çok yüksek bir kalemdi. Dünyanın her yerine ürünlerimizi gönderiyoruz, bugün koleksiyonumuz çıkar çıkmaz İstanbul’da bir kadın ile Dubai’deki bir kadın aynı hafta aynı trençkotu giyebiliyor. Tüm dünyada muhafazakar moda sektörünün merkezi olarak Türkiye öne çıkıyor. Kumaş kalitemiz ve kumaşlarımızda kullandığımız ipek, pamuk ve tekstil ürünleri üretimimizdeki profesyonelliğimiz ile birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısını 2022’de 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Zühre ihracatta 2022 hedefini büyüttü pandemiye rağmen e-ticaret ile dünyaya ulaştı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum