Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, halkın 7 Haziran seçimlerinde elinden geleni yaptığını ancak zorbaların kabul etmediğini söyledi. Viranşehir’de hem Ankara katliamı hem de seçim sonrası yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için yapılan mevlüte katılan Baydemir’e göre mesele Kürt halkının ittifakını ortadan kaldırmak.

Seçimlere bir hafta kala vites yükselten HDP Urfa Milletvekili Osman Bydemir bir güne iki ilçe programı birden sığdırdı. Sabahın erken saatlerinde Bozova’ya hareket eden Baydemir’in ilk durağı  Yaylak Mahallesi oldu. Burada HDP Bozova İlçe Eşbaşkanı Emin Yazar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Bozova İlçe Eş Başkanı Ahmet Cengiz  ve Bozova Belediye Eş Başkanları Fatma Doğan ile Zeynel Taş tarafından karşılanan Baydemir, hayvan pazarını gezdi , vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Demirel Caddesi’nde  esnaf ziyareti yapan Baydemir daha sonra Bozova’ya hareket etti.  Cumhuriyet Caddesi ve Bozova çarşısında esnaf ziyaretlri yapan Baydemir’e  vatandaşların yoğun bir ilgisi vardı. Daha sonra partisinin Bozova merkez seçim bürosunda bir süre partililerle bir araya gelen Baydemir  günün ikinci programına katılmak üzere Viranşehir’e hareket etti.

Ankara katliamı ve öncesinde hayatını kaybedenler için Viranşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen mevlüte katıldı. Mevlüte Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk Viranşehir Belediyesi  Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin, HDP Urfa il Eş Başkanı Rıdvan Yavuz,  HDP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ve DBP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı  Hoşnav Ata katıldı.

Burada birtakım değerlendirmeler yapan Baydemir “Zalimler aramza nifak tohumları ekmeye çaışıyor.Kerbela devam ediyor hala. Kobani’de Roboski’de Diyarbakır’da…Bütün imkanlarımzı birlikte kullanırak toplumu her birlikte daha ileri götürebiliriz.  Bunun yolu ittifakımızı sağlamlaştırmaktır. Kimsenin bir başkasını dni mezhebi farklı diye öldürmeye hakkı yoktur. “dedi.

 

7 Haziran seçimlerinde halkların elinden geleni yaptığını zorbaların bu sonucu kabul etmediğini ifade eden Baydemir “ mesele 90 vekille mecliste olmak değildi. Kürt halkının kendi değerleriyle mecliste yer almasıydı.  Ortadan kaldırmak istedikleri Kürt halkının ittfakıdır.  1 Kasım’da onları öyle bir pişman edelim ki bir daha Kürt halkının iradesine kast edemesinler.Urfa ve Vranşehir’in buna öncülük eeceğine inanıyorum” dedi.