HDP Van Milletvekili adayları seçim çalışmalarına sekizde sekiz hedef performansı ile devam ediyor. Aralarında Barış Anneleri, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilli adayı Lezgin Botan HDP ile DBP yöneticileri, DBP Belediye eşbaşkanları ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok'un bulunduğu heyet, Cevdet Paşa Taziye Evi'nde yurttaşlar ile bir araya geldi. Toplantının yapıldığı yerde halk kendi güvenliğini alırken, kadınların yoğun katılımı dikkat çekti. Yurttaşların yoğun ilgisinden kaynaklı geç başlayan programda konuşan Yüksekdağ, halkı "Merheba ji we re' şeklinde selamlayarak başladığı konuşmasında, "1 Kasım seçimleri dikdatöre, erkek egemen sisteme karşı bir mücadeledir. Onlar 7 Haziran seçimlerinin intikamını almak için bu sandıkları önümüze koydular ama bunu yaptıklarına pişman olacaklar. Çünkü onlar halkı korkutarak sandıktan başarılı olacaklarını sandılar" dedi.

 

AKP ve Erdoğan'ın kafalarında B ve C planları olduğunu belirten Yüksekdağ, şunları aktardı: "B planı çerçevesinde HDP ye oy verenlere ölüm ve katliamı uygulamak amacı ile karanlık bir süreç başlattılar. 400 vekil istediniz ama bu halk size yüz vermedi ama hala yüzsüzce baskı ile oy istiyorlar. Halk onlara 'gidin' dedi." AKP'nin 1 Kasımda Kürdün, gencin, kadının ve halkın gücünü göreceğini belirterek, "Bu  gücümüz nice bedellerin kanının gözyaşının içinde yürüye yürüye bu günlere geldi. Onların gücü sıfırlayamadıkları paraları, halkımızın üstüne saldıkları kirli savaş çeteleri. Onlar gücünü kuvvetini buradan alıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Barış talebini buzdolaplarına kaldıranlara izin vermeyeceklerini dile getiren Yüksekadağ, "Barış için yüreği olmayanlar savaş çıkartır bu siyasal iktidar da barışa karşı savaş açtı biz ise inadına barış diyeceğiz" dedi.

 

'Tek bir adım dahi geri atmayacağız'

 

7 Haziranın AKP için bitişin başlangıcı olduğunu belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bu karanlık siyasi iktidar geldiği yere geri dönecek. Bizler bu ülkeyi ve kentlerimizi yönetecek güçteyiz. İnsanlık, barış ve demokrasi değerlerine inanıyoruz. Bu nedenle bizler yönetime diyoruz. Tek bir adım dahi geri adım atmayacağız."

 

"Bu halk nasıl beyaz toros devrini kapatmışsa, 1 Kasımda da AKP devrini kapatacak" diyen Yüksekdağ, "Bizler bu zaferi barış lideri Öcalan'a, şehitlere Ankara katliamında yaşamını yitirenlere, Cizre'ye Silopi'ye, yaşama ve geleceğe borçluyuz" diyerek herkesi oy kullanma seferberliğine çağırdı.

 

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından toplantı zılgıt ve "Bîjî Serok Apo" sloganları eşliğinde sona erdi.(diha)