1 Kasım seçimlerine dair duyulan sandık güvenliği kaygısı nedeniyle HDP Bursa İl Örgütü, oy verme işlemi ve sonrasında sandık güvenliğinin sağlanması konusunda Bursa Barosu'nu ziyaret etti. HDP İl Eşbaşkanı Yüksel Akgün, HDP Genel Merkez üyesi Selahattin Yılmaz, HDP Bursa milletvekili adayları Mehmet Deniz Büyük, Fatma Özen Çerençe ve HDP Bursa Hukuk Komisyonu üyesi Cahit Kırkazak'tan oluşan heyet, Baro Başkanı Ekrem Demiröz ve baro yöneticileriyle görüştü.

 

'Bursa Baro avukatları seçim günü alanda olacak'

 

Seçim ve sandık güvenliği konusunda kurumların ve yurttaşların üzerine düşen görevlerin konuşulduğu görüşmede, Baro Başkanı Ekrem Demiröz, 1 Kasım günü baro avukatlarının alanda olacağını belirtti.

 

Oy ve Ötesi gibi sivil inisiyatiflerin havuz medyası tarafından hedef gösterilmesini de eleştiren Demiröz, "Bu yapıyı suçlayan ya çok cahil, bilgisizdir yada hile yapmaya kararlıdır. Bunun ortası yok. Şimdi Oy ve Ötesi'ni 'paralelci' olarak suçluyorlar" diyerek Oy ve Ötesi ve benzer gruplara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

 

HDP Bursa Milletvekili Adayı Av. Mehmet Deniz Büyük de 7 Haziran'dan bu yana siyasi soykırım operasyonlarıyla HDP'lilerin uydurma gerekçelerle tutuklandığını belirterek, seçim günü de provokasyonların yaşanmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

 

Yapılan görüşme sonrası HDP heyeti, Baro Başkanı Ekrem Demiröz'e HDP Genel Merkezi'nce çatışmalı süreçle ilgili hazırlanan raporu hediye ederek binadan ayrıldı.(diha)