Haber Abdulbaki Turan

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Yusuf Yetim, sayılı günlerin kaldığı 1 Kasım seçimleri için Urfa’nın Halfeti (Xelfetî) ilçesinde yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı mahalleleri (köy) bir bir gezerek destek istedi. Yetim’e HDP ve DBP il ilçe yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katılarak destek verdi. Yetim ve beraberindekiler sırasıyla Sütveren (Helbînî), Balaban (Naaş), Altınova (Artaş), Kınık (Kinix), Gürkuyu (Nuxrût) ve Macunlu (Macûn) mahallelerini ve bağlı mezraları ziyaret etti. Gittiği her mahallede toplu olarak karşılanan Yetim ve beraberindekilere yoğun ilgi ve alaka gösterildi. Anons aracı öncülüğünde oluşturulan konvoyun geçiş güzergahlarında bulunan evlerinin pencere ve balkonlarına çıkan yurttaşların yaptığı sevgi gösterileri ise gözlerden kaçmadı. HDP broşür ve seçim pusulalarının dağıtıldığı ziyaretlerde konuşmalar yapan Yetim, halkın inançlarını sömürerek, bugüne kadar kanlarını emenlere 1 Kasım’da gereken cevabı vereceklerini dile getirdi.

 

‘Biz ve dinimiz ile alay edenler bir daha dönmemek üzere gidecekler’

 

Yetim, Halfeti’nin başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen ve sömürülen halklar nezlinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, Halfeti halkının da üzerine düşen rol ve misyonu oynayacağını ifade etti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin tarihinin tarih demekten başka her şeye benzediğini söyleyen sözlerini hatırlatan Yetim, devamında en kötü tarihin Kürtlere yaşatıldığını ifade ederek, Halfeti’den doğan güneşin hürriyet ve özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu, özgür kadın olmadan özgür yaşamın olmayacağını halka aktardığını dile getirdi.

 

İnsanlığın Mezopotamya beşiğinde doğup büyüdüğünü söyleyen Yetim, “İnsanlık için her türlü medeniyet temeli bu topraklarda atılmıştır. Maalesef bugün sahtekarlar, Müslüman olan İslam’a bin yıldan fazladır inanmış, yaşamış ve halen en büyük mukaddesi olan bu topluma Kuran’ı Kerim’i sallayarak biz ve dinimiz ile adeta alay edenlere bu millet 1 Kasım’da gereken cevabı verecektir. Ve bunlar bir daha dönmemek üzere gidecekler” diye konuştu.