Xi Jinping’in yeni yıl mesajlarındaki aile ve vatan vurgusu

Çinlilerin en önemli geleneksel bayramlarından biri olan Bahar Bayramı’nda aileler bir araya gelir, aile ve vatan sevgisi güçlenir.

477 kez okundu.
Xi Jinping’in yeni yıl mesajlarındaki aile ve vatan vurgusu Advert

Aile, soyut manasıyla en küçük vatandır. Milyonlarca aile, insanın ülkesini, vatanını oluşturur. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2015 yılından bu yana, Bahar Bayramı Resepsiyonları’nda birçok kez aile ve vatan sevgisi unsurlarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2015 yılında başkent Beijing’de Bahar Bayramı vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda, “Çağ nasıl değişirse değişsin, yaşamda hangi değişimler meydana gelirse gelsin, ailenin inşasına önem vermeli, aileyi, aile terbiyesini ve aile kültürünü önemsemeliyiz.” dedi.  

Xi Jinping, 2018 yılında başkent Beijing’de düzenlenen Bahar Bayramı Resepsiyonu’nda ise “Bahar Bayramı, milyonlarca ailenin bir araya geldiği gündür. Çin milleti, öteden beri aileye büyük önem vermiştir. Dünyanın temelinde ülkeler, ülkelerin temelinde de aileler bulunur. Uyumlu bir aile başarıya götürür. Bir ülke, kalkınmak istiyorsa, bir ulus güçlenmek istiyorsa, evvela bu ülkedeki aileler müreffeh ve mutlu olmalıdır. Halkların yaşam seviyesi sürekli olarak iyileşmelidir.” ifadelerini kullandı.

Xi Jinping 2019 yılında Bahar Bayramı vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda da “Yoğun bir yıl geçirdik. Bahar Bayramı’nda aile üyelerinin bir araya gelerek yemek yemesi, birlikte yeni yıla girmesi bu hayattaki güzel şey. Ülkede refah yoksa, ailelerde mutluluk ve huzur olmaz; aynı şekilde, milyonlarca aile mutlu değilse o ülke kalkınamaz.” diye konuştu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Xi Jinping’in yeni yıl mesajlarındaki aile ve vatan vurgusu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum