Belediyemiz ihtiyacı olan mahallelere taziye evi kazandırıyor

HALFETİ – Belediyemiz ilçeye bağlı ihtiyacı olan mahallelerde taziye evi olmayanlara halktan da yardım alarak taziye evi kazandırmak için imkanlarını seferber etti. Taziye evi inşaatının devam ettiği mahallerde çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram, amaçlarının belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen, halkın yararlanması adına ihtiyacı olan mahallelere taziye evi kazandırmak olduğunu kaydetti.

1508 kez okundu.
Belediyemiz ihtiyacı olan mahallelere taziye evi kazandırıyor Advert

Halfeti Belediyesi ilçeye bağlı taziye evi olmayan mahallelerde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında mahallelere taziye evi kazandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her mahallenin bir taziye evi sahibi olması için imkanlarını seferber eden belediyemiz, bu kapsamda halktan da yardım alarak kolektif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Taziye evlerinin yapıldığı mahallelerde mahalle halkı da oluşturduğu kominler ile çalışmaya katkı sunuyor.

 

Mahallelere yapılan taziye evi çalışmaları sürüyor

 

İlçeye bağlı Bulaklı (Tataynî), Çakallı (Çaqal) ve Akçayurt (Axweran)  mahallelerinde yapımları süren taziye evi çalışmalarını yerinde inceleyen Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram, çalışmaları takip eden mahalle muhtarlarından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gereken eksikliklerin giderilmesini isteyen Bayram, biran önce taziye evlerinin tamamlanarak faaliyete geçmesini beklediklerini aktardı. Bulaklı (Tataynî) Mahallesi’nde yapımı devam eden taziye evinin mahallenin yerleşim alanı göz önünde bulundurularak tahrip olan ve tehlike arz eden eski köy evinin yerine yapılmasını kararlaştırdıklarını söyleyen Bayram, böylelikle tüm mahalleliye faydası olacak bir çalışmada bulunduklarını dile getirdi.

 

‘Belediyemizden memnunuz’

 

Bulaklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk de mahallelerinin ihtiyacı olan taziye evi noktasında imkanlarını seferber eden Halfeti Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öztürk, belediyenin imkanları doğrultusunda elinden geldiği her hizmeti halkın yararına kanalize etmek için elinden gelini yaptığını kaydetti.

 

‘İhtiyacı olan tüm mahallelere taziye evi kazandırmayı hedefliyoruz’

 

Bayram, daha sonra Akçayurt’ta (Axweran) çevredeki mezraların da yararlanabileceği şekilde temelleri atılan taziye evinin son durumu da yerinde inceleyerek, ihtiyacı olan tüm mahallelere taziye evleri kazandırmaya amaçladıklarını ifade etti.

 

Yardımlar da devam ediyor

 

 

Ayrıca belediyemiz Saylakkaya (Cîbîn) ve Dergili (Derto) mahallelerine taziye çadırları, bazı mahallelerinde mevcut olan taziye evleri ve camilerine ihtiyaçları doğrultusunda araç ve gereç yardımında bulundu.

Belediyemiz ihtiyacı olan mahallelere taziye evi kazandırıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum