Kısa kulvar sürat pateninde altın ve gümüş madalya Çinli atletlerin

255 kez okundu.
Kısa kulvar sürat pateninde altın ve gümüş madalya Çinli atletlerin Advert

Dün düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nın erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateni finalinde Çinli sporcular Ren Ziwei ve Li Wenlong altın ve gümüş madalya kazandı. Wu Dajing ise dördüncü sırada yer aldı.

Final müsabakasında buz pistinde paten bıçağı bulundu ve güvenlik önlemleri nedeniyle müsabakaya ara verildi. Bu nedenle final müsabakasına sporcular görece yorgun başladı. Başlangıçta Çinli sporcu Ren Ziwei yarışı ilk sırada götürdü. Ardından Ren Ziwei ve Wu Dajing sırayla lider konumda ilerledi. Macar sporcusu Shaolin Sandor Liu son 5. turda Ren ve Wu’yu geçti. Ren Ziwei son iki turda gücünü göstermeye başladı ve bitiş çizgisini neredeyse Shaolin Sandor Liu ile aynı anda geçti. Ancak iki sporcu bitiş çizgisini geçerken çarpıştı. Bunun üzerine müsabakanın hakemleri bitiş anının görüntülerini izledi ve Shaolin Sandor Liu’nun iki kez faul yaptığına karar vererek Liu’ya sarı kart gösterdi.

Ren Ziwei müsabakanın ardından verdiği demeçte, insanları asla hayal kırıklığına uğratmayacağını söyledi.

Öte yandan Beijing Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Yang Shuan, Beijing Kış Olimpiyatları’nda Çinli sporculardan madalya beklentilerinin olmadığını, sadece tüm sporcuların ellerinden geleni yapıp iyi performans göstermelerini temenni ettiklerini vurguladı.

Yang Shuan dün düzenlenen basın toplantısında, Beijing Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi’nin sadece Çinli atletleri değil, 2022 Kış Olimpiyatları’na katılan tüm atletleri önemsediğini ve bütün atletlerin müsabakalardan mükemmel sonuçlar elde etmesini dilediklerini belirtti.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

Kısa kulvar sürat pateninde altın ve gümüş madalya Çinli atletlerin
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum