Bio-art sanatçısı Dilay Koçoğulları ve multimedia sanatçısı Ali Kanal’ın belirli bir bölgenin biyolojik çeşitliliği ve biyomun izlerini ortaya çıkardıkları “Tissue Lab” başlıklı sergi, laboratuvar ortamında sanatseverlerle buluşuyor. Yeni keşif alanları açma hedefleyen sergi, 13-25 Şubat tarihleri arasında İzmir Darağaç bölgesinde katılıma açık olarak görülebilir.
Bio-art sanatçısı Dilay Koçoğulları ve multimedya sanatçısı Ali Kanal’ın bireysel üretim pratiğinin melezlenmesiyle oluşturdukları “Tissue Lab” başlıklı sergisi, 13-25 Şubat tarihleri arasında İzmir’ in Umurbey Mahallesinde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide Ali Kanal’ın mahalleden topladığı buluntu nesnelerle oluşan keşfe dayalı üretim pratiği ve duvarda yarattığı dokular ile Dilay Koçoğulları’nın mikro/makro kozmos ilişkisine dayanan laboratuvar ortamında elde ettiği mikroskobik incelemelerden oluşan deneysel üretim pratiği bir araya geliyor. Kanal’ın araştırma alanı dış dünyaya yoğunlaşırken ve biyomun izini sürerken, Koçoğulları’nın laboratuvar alanında gerçekleştirdiği araştırma süreci ise steril bir alanda belli bir bilimsel öğreti çerçevesinde gerçekleşiyor. Bu da yeni keşfedilecek biyomun sınırlarının belirlenmesini sağlıyor.
Darağaç Kollektifinin olduğu bölgede konumlanan bu laboratuvar alanı, iki farklı araştırma kısmından oluşuyor. İlk kısımda, sergi alanının duvarında meydana gelen dokulardan oluşan bir yüzey araştırması yer alıyor. Katılıma açık olan bu araştırma alanında, yüzeyde keşfedilen dokulardan elde edilecek bir görsel veri tabanı oluşturulması amaçlanıyor. İkinci kısımda ise Darağaç sokaklarından toplanılan buluntu nesneleri ve bostandan elde edilen bazı bitkileri odağına alarak mekânın yakın çevresine ait biyolojik çeşitliliğinin ilişkisel yapısı gözler önüne seriliyor.
Hibya Haber Ajansı