Çarşaflı Soyguncunun Elinden Kurtulan Rehineler Yaşadıklarını Anlattı

Kocaeli Gölcük'te bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı.Üzerinde çarşaf bulunan kişi, saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra tabancasını çekerek banka çalışanlarını bir odaya kilitledi. Hemen harekete geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.

 

 

 

Banka içerisinde rehin olan vatandaşların bir kısmı camdan atlayarak kaçmayı başarırken içeride 4 rehine kaldığı öğrenildi. Camdan atlayarak içerdne çıkmayı başaran vatandaşlardan yaralananlar olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Soyguncunun elinden kurtulan vatandaşlar, soyguncunun çocuğu organ mafyasının elinde olan Suriyeli bir baba olduğunu, çocuğunu kurtarmak için 800 bin lirayı alıp, 4 kişiyi rehin tutuğunu ve üzerinde bomba olduğunu söyledi.

 Çarşaflı Soyguncunun Elinden Kurtulan Rehineler Yaşadıklarını Anlattı

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

 

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük'te yaşanan silahlı banka soygunu girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada "Çarşaflı bir şahıs. 25-30 yaşlarında erkek. Doğru düzgün Türkçe konuşamıyor. Suriyeli olduğunu düşünüyoruz. İçeride 11-12 rehinesi vardı. Hepsi banka çalışanı. 7 kişiyi serbest bıraktı. Şu anda 4 rehinesi var. Şahsın herhangi bir telefonu ya da iletişim cihazı olmadığı için temas kuramıyoruz. Şahıs silahla geliyor bankaya. Daha sonra özel güvenliğin silahını da alıyor. Şu anda üzerinde iki adet silah olduğunu biliyoruz. Temas kurmaya çalışıyoruz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

 Gölcük'te Soyguncu Banka Çalışanlarını Rehin Aldı

Gölcük'te Soyguncu Banka Çalışanlarını Rehin Aldı

POLİSLERDEN ARAÇ İSTEDİ

 

Polis ekiplerinin irtibat kurmayı başardığı silahlı soyguncu; polislerden olay yerinden kaçabilmek için araç istedi. Soyguncu, bankada ele geçirdiği 800 Bin TL ile yanındaki 4 rehineyi de alarak olay yerinden kaçmak istiyor.

 

OPERASYON YAPILACAK

 

15 kişilik Özel Müdahale Timi, banka çevresinde yaptıkları keşif sonrasında operasyon başlatmaya hazırlanıyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde hazır bekliyor.

 

 

 

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

 

Olay yerinde bulunan İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, tercüman aracılığıyla Suriyeli soyguncu ile görüşüyor. Suriyeli soyguncuyu ikna etmeye çalışan Yarımel'in soyguncuya, ailesine herhangi bir şey yapılmayacağını, sorunları varsa çözeceğini, teslim olmasını istediği öğrenildi.

 

SURİYELİ SOYGUNCUNUN 3 ÇOCUĞU DA ORGAN MAFYASI TARAFINDAN KAÇILMIŞ

 

Suriyeli soyguncunun üç çocuğunun da organ mafyası tarafından kaçırıldı, çalmak istediği 800 bin lirayı da çocuklarını geri alabilmek için gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Öte yandan şahsın üzerinde bomba bulunduğu da öğrenildi.

 

 POLİS ARAÇ GETİRDİ

 

Polis ekipleri, elinde rehineler bulunan soyguncunun talebi üzerine bankanın önüne gri renli bir araç getirdi.

 

KAÇMAYI BAŞARAN REHİNLERDEN İLK İFADELER

 

Soyguncunun bir anlık dalgınlığından faydalanarak bankanın camından atlayan ve o esnada yaralanan yaralılar, olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılarak Kocaeli ve Gölcük Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

 

 

Yaralı olarak kurtulan rehinelerin il ifadelerine göre; soyguncu bankaya girerek güvenlik görevlisini yakasından tuttu ve "Üzerimde bomba var kimse kımıldamasın" diye bağırdı. Silahlı soyguncunun elinden kurtulmayı başaran güvenlik görevlisi üst kata kaçmaya başlayınca üst kattaki güvenlik kameralarından olayı izleyen banka çalışanları üst katın kapılarını kilitlediler. Soyguncu kapıya iki el ateş ederek kapıyı kırmayı ve içeriye girmeyi başarıyor. Bunun üzerine 4-5 kişi camdan atlayarak bankadan kaçıyor. Silahlı soyguncu kaçan rehinelerin peşinden ateş ediyor fakat isabet ettiremiyor. Camdan atlayan rehinelerinse düşmenin etkisiyle ayakları kırılıyor.(Kaynak: Kocaeli Gazetesi