Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programı ve DNA organizasyon tarafından düzenlenen Liderlik Zirvesi altıncı yılında “Yarından Sonraki Gün” temasıyla online olarak gerçekleşti. Alanında öncü liderlerin deneyimlerini aktardığı, ufuk açıcı fikir ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı zirve, Türkiye’nin önde gelen global ve yerel şirketlerinden birçok konuşmacıyı ağırladı. “Liderlik İlkeleriyle Yönetim ve İnovasyon” adlı oturumda konuşan Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott, Amazon'un bir start-up'tan global bir şirkete dönüşümünün temelinde yatan ve dünyanın her yerindeki müşteriler ve KOBİ’ler için değer yaratan Liderlik İlkeleri hakkında bilgiler paylaştı.

Müşteri Odaklılık, Keşfetme Tutkusu, Operasyonel Mükemmellik ve Uzun Vadeli Düşünme başarıyı getiriyor

Amazon'un iş modelinin merkezinde kuruluşundan beri “müşteri odaklılık”, “keşfetme tutkusu”, “operasyonel mükemmellik” ve “uzun vadeli düşünme” ilkelerinin yer aldığını vurgulayan Marriott, “Amazon’un kuruluşundan beri hiç değişmeyen en temel değerlerinden en önemlisi, müşteri odaklılık. Amazon olarak her zaman dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak misyonu ile hareket ediyoruz. Yaptığımız her işte bu prensibi bir çıkış noktası olarak alarak, yeni hizmet ve çözümler ortaya koyarken hem müşterilerimizin hem de çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satış ortaklarımızın beklentilerinden yola çıkarak ilerliyoruz” dedi. Bu doğrultuda müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için her zaman daha iyisini keşfetme tutkusunun Amazon’un DNA'sında bulunduğunun altını çizen Marriott,  bu değerlerin otomasyon, etkin yönetim ve ölçümleme, ve uzun vadeli düşünmeyle birleştiğinde başarıyı getirdiğini belirtti ve ekledi: “Amazon olarak her zaman müşterilerimizin uzun vadeli güvenini kazanmayı, kısa vadeli kazançların önünde tutuyoruz ve markamızın gücüne odaklanıyoruz.”  

KOBİ’ler Amazon ile güçleniyor

Amazon’un pazaryeri operasyonlarının şirketin inovasyon tutkusunun en büyük göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Marriott, “Bugün dünya çapında 1,9 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletme Amazon mağazalarında satış yaparak güçleniyor ve işlerini büyütüyor. Dünya çapında Amazon'da satılan ürünlerin neredeyse yüzde 60’ı, çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satıcılara ait. Amazon büyüdükçe KOBİ'ler büyüyor ve KOBİ'ler büyüdükçe Amazon büyüyor. Bu, kısa vadeli karlılık yerine uzun vadeli olasılıklara odaklandığınızda nasıl bir etki yaratılabildiğine dair harika bir örnek” dedi.

Amazon Lojistik ve Amazon Avrupa Lojistik Ağı KOBİ’ler için katma değer yaratıyor

Oturumun son bölümünde Amazon’un KOBİ’ler için katma değer yaratan ürün ve hizmetlerine değinen Marriott şunları söyledi: “Amazon’da satış yapan KOBİ’lerin işlerini büyütebilmeleri için her zaman yenilikler yaparak onlara yeni fırsatlar sunuyoruz. Örneğin Amazon Lojistik hizmetimizden faydalanan ve Amazon Avrupa mağazalarından birinde hesabı olan KOBİ’ler, bir Avrupa ülkesindeki Amazon lojistik merkezinde depoladığı ürün envanterinden diğer Avrupa ülkelerindeki Amazon müşterilerinin siparişleri için de gönderim sağlayabiliyor ve ürünlerini 27 Avrupa ülkesindeki 340 milyon müşteriye hızlı ve güvenilir teslimatla ulaştırarak büyüme şansı elde edebiliyorlar. Yine Amazon Lojistik sayesinde kısıtlı kaynaklarla çalışan KOBİ iş ortaklarımızın ürün hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini onların adına yönetiyor ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlıyoruz. Küçük işletmeler teknolojik altyapımız ile onlara sunduğumuz satış raporu, marka kaydı, listeleme, otomatik çeviri gibi hayatlarını kolaylaştıran birçok hizmetten de faydalanabiliyorlar. Kısacası KOBİ’lerimizin işlerini büyütmelerini ve daha fazla müşteriye ulaşmalarını kolaylaştırırken, müşterilerimize de daha fazla ürüne ulaşabilecekleri geniş bir seçki sunuyor, herkes için katma değer yaratıyor ve birlikte büyüyoruz.”


Hibya Haber Ajansı