Türkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 21. Yüzyıl yetkinliklerinin ve farkındalığının kazandırılması amaçlanarak, ‘yetkin’ bireyler yetiştirme hedefiyle tasarlanan ‘MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’, 2022 yılının ilk eğitim dönemi başladı. Teknoloji okuryazarlığı, 21. yüzyıl okuryazarlıkları, girişimcilik, sürdürülebilirlik ve sosyal inovasyon, liderlik, iş dünyasına geçiş gibi derslerin yer aldığı 21. yüzyıl yetkinlikleri eğitim programı, önümüzdeki dönemde öğretmenlere de açılacak. YetGen’in Kurucusu, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, programı uzun vadede işe girişte aranan bir sertifika konumuna ulaştırmayı da hedeflediklerini belirtti.

 Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) ve MEF Üniversitesi tarafından desteklenen, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde yürütülen MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nın, 2022 yılındaki ilk dönemi başladı.

2015 yılından bu yana, Türkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan, 21. Yüzyıl yetkinliklerinin ve farkındalığının kazandırılmasını amaçlayan, ‘yetkin’ bireyler yetiştirilmesini hedefleyen MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na bu sene 10 binin üzerinde başvuru yapılırken, 1375 öğrenci kabul edildi. Her sene başvuru taleplerinin arttığı programın eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifika veriliyor. Ayrıca eğitimler, Yetkin Gençler ve Mehmet Zorlu Vakfı YouTube kanalları üzerinden de dileyen herkes tarafından canlı olarak izlenebiliyor. 

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: “Türkiye’nin çağdaş toplumlarda ön sıralarda yerini alması için eğitimden başka çıkış yolumuz yok”

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, yeni dönemin açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz dönemde nitelikli eğitimin her şeyden daha büyük önem taşıdığını, 21. yüzyılın gerektirdiği yetkinliklere sahip olmanın, bireylerin farklı alanlarda kendilerini geliştirmesinin ve toplumsal fayda yaratmanın her zamankinden daha kritik olduğuna vurgu yaptı. “6 yıldır gerçekleştirdiğimiz, 2020’nin Mart ayından bu yana dijital ortamda düzenlediğimiz MZV MEF YetGen Eğitim Programı, güçlü etki yaratmaya ve daha büyük kitlelere ulaşmaya devam ediyor. Gençlerin katılım konusunda gösterdikleri iştah ve eğitime devam konusunda gösterdikleri hassasiyet bizleri daha da umutlandırıyor ve bu konuda daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Mehmet Zorlu Vakfı olarak, geleceğimizi şekillendirecek, toplumsal meselelerin çözümünde aktif rol oynayacak gençlerin gelişimine katkı sağlayacak iş birliklerine çok değer veriyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Erhan Erkut: “Öğretmenleri de programın bir parçası haline getireceğiz.”

YetGen’in Kurucusu, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, yaptığı açılış konuşmasında Mehmet Zorlu Vakfı’nın verdiği desteğe de vurgu yaparak, YetGen’nin büyük ve çok interaktif bir program olduğuna dikkat çekti. “100’e yakın liderimiz var, senenin 12 ayı YetGen eğitimini sunuyoruz. Şimdi bunu sadece öğrencilerle sınırlı tutmayalım diyerek öğretmenleri de işin içine dahil edeceğiz. Mayıs ayında 1000’e yakın öğretmene bu yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyoruz. 1000 öğretmen aracılığıyla bir milyonu aşkın öğrenciye de ulaşmış olacağız. Uzun vade vizyonumuz; önce üniversite tamamlayıcısı, ardından üniversite alternatifi, sonra da işe girişte aranan sertifika olmak; bunların yanında; sağlam ve taze içeriklere, büyük bir video envanterine sahip olmak ve farklı dillerde yurt dışına açılmak.” dedi.

Katılımcıları bekleyen yetkinlikler 

Derslerde, Kariyer Planlama, Sunum Teknikleri ve Takım Çalışması, Sunumlar ve Yazılı İçerik Hazırlama, Algoritmik Düşünmeye Giriş, Excel, Teknoloji Okuryazarlığı, 21. Yüzyıl Okuryazarlıkları, Girişimcilik, Sürdürülebilirlik ve Sosyal İnovasyon, Öz Gelişim ve Aktif Vatandaşlık, GirişGen, Liderlik, İş Dünyasına Geçiş gibi konulara yer verilecek. Tamamen ücretsiz ve çevrim içi olarak gerçekleşen eğitimlerde, alanında uzman konuşmacılar da misafir olarak katılacak. 


Hibya Haber Ajansı