Türkiye'den Rojava'da yeni adım!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "DAİŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru olmuştur. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız söz konusu" dedi.

1045 kez okundu.
Türkiye'den Rojava'da yeni adım! Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

 

Seçimden sonra böyle bir canlı yayında milletle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, seçimden sonra gerçekleştirdikleri G20 Liderleri Zirvesi'nin kendilerine ayrıca bir mutluluk verdiğini anlattı.

 

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Bir defa dünya ülkelerinin Türkiye'ye bakışındaki hava farklılaştı. Bir taraftan o G20'deki başarıyı gördüler, o organizasyondaki başarıyı gördüler, bundan dolayı hem tebriklerini yaparken bir taraftan da bu seçim neticesiyle ilgili olarak da bunu bütünleştirdiler. Bir tebrik yaptılar ve Türkiye'nin dünyadaki belirleyici rolü G20'de çok daha öne çıkmış oldu.”

 

Anayasa değişikliğine ilişkin soru üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Bizim ortak paydamız nedir? 'Darbe anayasası ile gitmeyiz.' Bir Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki, madem ki darbe anayasası ile gitmeyiz, öyleyse milletin adeta bir hakkı durumuna gelen anayasa konusunda parlamentodaki siyasi partiler, kaldıkları yerden devam etsinler, önce paraf ettikleri 60 madde üzerinde bir adım atsınlar ve süreç devam etsin.”

 

IŞİD saldırılarına da değinen Erdoğan, “DAİŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru olmuştur. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız sözkonusu. Bu yapılacak. Ne zaman yapılır o ayrı konu" şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye Rojava yeni adım
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum