Gökçen: “Ekonomik buhrana gençler sebep olmadı, fatura öğrencilere kesilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversitelerde ve KYK yurtlarındaki yemekhane zamları hakkında yazılı açıklama yaptı.

277 kez okundu.
Gökçen: “Ekonomik buhrana gençler sebep olmadı, fatura öğrencilere kesilemez” Advert

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversitelerde ve KYK yurtlarındaki yemekhane zamları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Gökçen, “Çok ağır bir ekonomik buhran yaşıyoruz. Peş peşe gelen zam haberleriyle faturalarımızı ödemek, güvenli bir evde yaşamak, iyi beslenmek, asgari ücretle iş bulabilmek bile birçoğumuz için hayal olmaya başladı. Bu yaşadığımız buhranın sebebi ise halk değil, artık bittiği resmen açıklanan pandemi de değil. Yaşadığımız bu yoksulluğun sebebi siyasi iktidarın kendisi ve bu krizlerin hepsinden zenginleştikleri ortaya çıkan bir avuç şirket.” dedi.

Gökçe Gökçen, “Ekonomik buhranın sebebi gençler değil, fakat bir şekilde fatura yine gençlere kesiliyor. Doğalgaz ve elektrik faturaları, enflasyon ve hayat pahalılığı en çok gençleri vuruyor. Öğrenci kredisiyle geçinmek kesinlikle mümkün değil. Bütün bunların yanında üniversitelerden ve devlet yurtlarından peş peşe yemekhane zammı haberi alıyoruz. KYK kredileri yeni yılla birlikte yüzde 30 artarken yemekhanelere yüzde 60 zam getirildi. Bir KYK yurdu müdürünün zammı protesto eden öğrencilere ‘devlet size ekmek veriyor, kansızlar’ dediğini öğrendik. Vakıf üniversitelerinde ise durum çok daha vahim. Öğrencilere müşteri muamelesi yapılarak yemekten fahiş ücretler alınıyor, ucuza yemek hakkı tanınmıyor” dedi.

Gökçen, “Kısacası: Ekonomik buhrana gençler sebep olmadı, fatura öğrencilere kesilemez. Üniversite ve yurtlarda yemekhane zamları geri alınsın.” ifadelerini kullandı. 
Hibya Haber Ajansı

Gökçen: “Ekonomik buhrana gençler sebep olmadı fatura öğrencilere kesilemez”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum